用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 林大輝每月基本洗費
go

林大輝每月基本洗費 [複製鏈接]

大家好,

請問有冇同學讀緊林大輝, 好想知每月要用多少錢, 包括學費, 膳食, 課外活動, 學校有什麼雜費要比

4    0    0    0

lawpoohpooh 發表於 18-9-13 13:10
大家好,

請問有冇同學讀緊林大輝, 好想知每月要用多少錢, 包括學費, 膳食, 課外活動, 學校有什麼雜費要比 ...

親戚讀緊,無咩雜費畀。

醒目開學勳章

學費  - 2 萬幾一年,  膳食- 學校canteen $2x 一餐,  課外活動 - 校隊訓練 ~ 教練, 比賽費, 學校俾, 學生免費......其他學會, 制服團體, 幾十到幾百蚊一年,  
學校有什麼雜費要比 - F1 要買 ipad 上堂$3xxx (小心, 唔整爛, 可用到高中)... 其他無乜雜費要比

lawpoohpooh 發表於 18-9-13 13:10
大家好,

請問有冇同學讀緊林大輝, 好想知每月要用多少錢, 包括學費, 膳食, 課外活動, 學校有什麼雜費要比 ...

2500幾一個月學費,440膳食,中一,二要課室食飯

多謝大家回覆, 請問是否有校車返學+ 放學??

醒目開學勳章

回覆 lawpoohpooh 的帖子

返學放學都有校車, 行青衣大屋苑, 麗城, 愉城... 好似單程二千五蚊半年, 來回三千蚊半年

回覆 abcbb 的帖子

咁平, 依家返小學荃灣去荃灣點 10 分鐘車程都要$ 6xx / 1 個月

你地小朋友讀林大輝謮得ok? 呢間學校品德ok?

醒目開學勳章

校車只有青衣荃灣線開得成, 不過真心唔貴, 細女荃灣去荃灣重貴, 飯錢也好平

係中一二一定要參加制服團隊, 如果成為任何一隊校隊可以括免, 只係買制服同活動費, 有D團隊D制服貴D, 幾百起
我 要 舉 起 救 恩 的 杯 、 稱 揚 耶 和 華 的 名 。詩 116:13兒 女 是 耶 和 華 所 賜 的 產 業 . 所 懷 的 胎 、 是 他 所 給 的 賞 賜 。詩 127:3

lawpoohpooh 發表於 18-9-19 14:17
你地小朋友讀林大輝謮得ok? 呢間學校品德ok?

我女係今年啱啱入學,我覺得學校都幾嚴,中一至中六都要留校lunch,返放學要拍咭,家長即時會收到訊息知道小朋友返放學時間,如欠功課就即日留堂

回覆 彭書瑩 的帖子

我都知放學要拍卡, 因我上年有在門外觀察過D 學生放學時D行為,
咁留堂咪冇得搭校車?

lawpoohpooh 發表於 18-9-26 16:48
回覆 彭書瑩 的帖子

我都知放學要拍卡, 因我上年有在門外觀察過D 學生放學時D行為,

因為我女唔係搭校車所以我唔太清楚,不過留親堂就要留一個鐘(所以我女會驚欠功課),我諗應該就無喇

如果有校隊訓練,都預計會冇校車搭,校車4:30 由學校開出。所以單程是$2500、雙程是$3000.
校風方面,暫時都覺得吾錯。小朋友回來都願意開心分享。

abcbb 發表於 18-9-13 15:38
學費  - 2 萬幾一年,  膳食- 學校canteen $2x 一餐,  課外活動 - 校隊訓練 ~ 教練, 比賽費, 學校俾, 學生免 ...

唔貴喎
朋友話<只要肯比錢,一定收>

我仲以為樣樣都$$$$$$呢

唔該哂大家
等緊今年佢既開放日公佈

我上校網看過, 未有開放日資料, 是嗎?

醒目開學勳章

CACACAROL 發表於 18-9-27 13:30
我上校網看過, 未有開放日資料, 是嗎?
From School Calendar, School Information Day is on 17/11/2018 (Sat).

abcbb 發表於 18-9-27 17:56
From School Calendar, School Information Day is on 17/11/2018 (Sat).
謝啦.

why i didnt see?

醒目開學勳章

lawpoohpooh 發表於 18-9-29 10:02

why i didnt see?

https://www.ltfc.edu.hk/Website/images/stories/admission/1920/2018-19_InfoDay_A3_Poster.jpg

You are cordially invited to our 2018 School Information Day! On that day, you will know more about our school mission, vision and other unique features.

為使閣下更瞭解本校的辦學理念及特色,我們誠邀閣下出席本校2018學校資訊日。

17th November, 2018 (Sat)

2018年 11 月 17 日 (星期六)

1:00 pm – 5:00 pm

下午1:00至5:00

(Information Session to be held from 2:30 pm to 3:30 pm, School Hall)

(簡介會將於下午2:30至3:30於本校禮堂舉行)

A wide range of activities such as Mini Classrooms*, Campus Tour, Student Performances, Art Exhibition, Art and Design Workshop, Sports Demonstrations, IT Workshop, English and Putonghua Game Stalls will be held. Primary school students and parents are welcome!

本校將於當天舉行不同類型的活動如小小教室*、校舍參觀、學生表演、藝術展覽、美術及設計工作坊、運動示範、資訊科技工作坊、英語及普通話攤位遊戲等,歡迎各小學同學及家長出席。

小小教室:詳情及網上報名
Mini Classroom: details and online registration

Tel 電話: 2786 1990 Fax 傳真: 2786 9617
E-mail Address 地址: 25, Ngan Shing Street, Sha Tin, New Territories, Hong Kong 香港新界沙田銀城街25號
Website 網址: www.ltfc.edu.hk

Transport 交通
MTR Ma On Sha Line 港鐵馬鞍山線: City One Station Exit B 第一城站 B 出口
Mini-bus 小巴: 808, 811
Bus 巴士: 49X, 73A, 80K, 82K, 82X, 83K, 84M, 85A, 86, 89X, 182, 281A, A41

‹ 上一主題|下一主題