用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 阿女英國機場搵唔到一件行李點算
樓主: sorfn89
go

阿女英國機場搵唔到一件行李點算 [複製鏈接]

sorfn89 發表於 18-9-14 23:42
已經用咗兩條鮮色行李帶,其中一條仲係翠x假期,唔明點解會錯,最驚係嗰個人d朋友以為係佢件行李幫佢攞埋 ...

Sorfn89,
借個post問英國天氣問題。見氣溫最高17-20度和最低8-13度,請問你女女要不要穿厚褸?亞仔下星期飛,原本打過去後才添厚衣(會帶定薄羽絨外套)。而家考慮要不要係香港買厚衣!

大比 比比 bb 係2月13日出咗世, 體重有3.97kg :-P :-P 2月19日-3.935kg 7月27日-(出咗1隻牙仔下R1)&轉身:扒->平 8月13日-8.360kg](身長67cm; 頭圍43.3cm)(出咗2隻牙仔下R1,L1)&轉身:爬爬-有時縮起個肚 11月27日-8.560kg(上3, 下3)拍手, give me five

ilyrd 發表於 18-9-14 23:24
我就試過比人攞錯行李,另一個同我差不多樣嘅行李就响條輸送帶度轉來轉去冇人攞。所以以後我行李貼滿好多飛 ...

我都喺成田機場試過,呢個情況好快揾到邊個攞錯。airline 直接攞返然後送比我。嗰次件行李仲快過我去酒店。

totoro 發表於 18-9-15 12:14
Sorfn89,
借個post問英國天氣問題。見氣溫最高17-20度和最低8-13度,請問你女女要不要穿厚褸?亞仔下星期 ...

阿仔上星期日拍的照片,可以參考下

Hei001 發表於 18-9-15 13:26
阿仔上星期日拍的照片,可以參考下

Thanks
大比 比比 bb 係2月13日出咗世, 體重有3.97kg :-P :-P 2月19日-3.935kg 7月27日-(出咗1隻牙仔下R1)&轉身:扒->平 8月13日-8.360kg](身長67cm; 頭圍43.3cm)(出咗2隻牙仔下R1,L1)&轉身:爬爬-有時縮起個肚 11月27日-8.560kg(上3, 下3)拍手, give me five

totoro 發表於 18-9-15 12:14
Sorfn89,
借個post問英國天氣問題。見氣溫最高17-20度和最低8-13度,請問你女女要不要穿厚褸?亞仔下星期 ...

佢著T-shirt 上機,好彩背囊放咗件防風防雨外套,佢話10度左右,都頂得下

有冇買保險,Check下D term & condition, 有D保險會cover行李延誤如超過24小時(要Check),可claim 一定金額買其他衫褲鞋襪,實報實銷。

LAS01 發表於 18-9-15 15:29
有冇買保險,Check下D term & condition, 有D保險會cover行李延誤如超過24小時(要Check),可claim 一定金額 ...

唔該晒,尋晚終於送返個喼比我女,其間都唔使買用品,因為另外一個喼都有一兩套內衣可替換,所以買咗保險都無用

回覆 sorfn89 的帖子

安樂晒。有時呢的結果冇事嘅人生插曲,日後也可回味。

好彩搵得返同埋有替換衫 希望以後順順利利

1998Ruby1998 發表於 18-9-15 22:50

好彩搵得返同埋有替換衫  希望以後順順利利

係呀,安樂晒呀, 希望以後都順順利利
‹ 上一主題|下一主題