用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 我想訂netf 比阿仔睇美剧?好嗎?
go

我想訂netf 比阿仔睇美剧?好嗎? [複製鏈接]

吾史睇色情广告,但是英文定中文字幕,除了美剧,有冇令阿仔上瘾又学吾到英文的片?謝!
   6    0    0    0

上上上

大鄉里,連詢問電話都找不到,有冇人知?

hksarhksar 發表於 18-8-25 17:15
大鄉里,連詢問電話都找不到,有冇人知?
鬼佬野,全部上網做。只需要註冊,就有一個月免費睇。唔需要簽約,可以隨時上網定、上網取消。
https://www.netflix.com/signup/planform

回覆樓主:

Netflix 有好多不同類型的節目,視乎你仔喜歡看什麼,我仔就很喜歡看National geographic 的節目。最實際試看一個月,讓他看看有沒有喜歡的節目

感謝各位

我訂了一個月,有日本漫話英文字幕,但阿仔話得好少,睇完陽光先生就不訂啦。
Dramabeans 有韓劇的英文 recap, 寫得好詳細,另我也常寫英劇評,希望阿仔會學我,其實現學英文目己學也很方便。

hksarhksar 發表於 18-8-20 10:11
吾史睇色情广告,但是英文定中文字幕,除了美剧,有冇令阿仔上瘾又学吾到英文的片?謝! ...
非常贊成訂看 Netflix , 對小朋支學英文很有幫助,特別是有英文字幕,有很多聽唔明的字都可以去 google 學。
我小朋支/外甥考 ielts,listening/speaking 可以去到 8 or 9,很大程度都是睇電視睇回來的,他們喜歡煲劇(e.g. high school musical , CSI),有時鸚鵡學舌,重覆睇一段劇。

可以幾家人夾份用一個戶口,平均每人都是$30一個月,又可以去淘寶買個戶口試試,亦是$15-$30一個月
‹ 上一主題|下一主題