用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 考演奏級選曲問題
go

[音樂] 考演奏級選曲問題 [複製鏈接]

我知考Trinity演奏級如果唔選syllabus on list 曲目, 係要攞approval letter

咁如果情況係考AT, 但係攞on list 嘅LT加AT嘅曲目要唔要攞approval letter 呢?

1    0    0    0

Melmon 發表於 18-8-19 06:39
我老公專門教演奏級,佢話總之考ATCL用唔係ATCL嘅歌就要approval。

佢話Trinity下個月出新syllabus,攞ap ...
謝謝解答!

其實不是我要考, 有這個疑惑是因為朋友囝囝剛考完AT, 佢話佢個program包括LT同AT曲目, 好奇之下問佢要唔要攞approval letter, 佢竟然話唔知如果佢無攞, 分分鐘俾考官扣5-10分

Melmon 發表於 18-8-19 06:39
我老公專門教演奏級,佢話總之考ATCL用唔係ATCL嘅歌就要approval。

佢話Trinity下個月出新syllabus,攞ap ...
hi
我想問下呢如果我依加隻歌係ON THE LIST, 但我怕改左SYLLABUS 後無左, 係咪應該到時先拎APPROVAL, 定依加拎左先, 但依加ON THE LIST又點拎, 有咩計仔

Melmon 發表於 18-8-25 20:01
老公話安全起見先攞approval
我考LT, 但首歌係LT 個LIST到, 都可以依加攞approval架? 好似好怪

Melmon 發表於 18-8-25 21:52
試下啦,無洩底
Thank you!
會唔會話同一首歌apply 左一次, 但唔approval, 之後要隔幾耐先可以再apply 同一首歌

Melmon 發表於 18-8-25 22:12
老公話唔會

但係攞咗approval之後,之前嘅approval會無效
唔好意思呀 唔明 "但係攞咗approval之後,之前嘅approval會無效"

另外想問拎左approval後, 可用幾年

老師話trinity 一向少改, 但我怕改左

Melmon 發表於 18-8-25 22:20
如果你攞咗approval, 之後再攞一個唔同programme嘅approval, 之前個approval會作廢

Approval可以用五年
其實我一共2首歌, 一首已決定, 另一首未選
我係咪可以apply 左一首先? 如果遲D第二首又唔ON THE LIST, 我要拎approval, 那麼要2首一齊再apply?

其實申請時係咪一定要成個programme (2首)一同 apply, 唔理有幾多首歌唔on the list?

仔都開始預備AT, 最驚佢進度趕唔切4/5月考試, 8月又已經改syllabus....

cakecakemango 發表於 18-8-25 22:36
其實我一共2首歌, 一首已決定, 另一首未選
我係咪可以apply 左一首先? 如果遲D第二首又唔ON THE LIST, 我要 ...

每次申報要成個programme 去拎approval. 包括係syllabus 或不在syllabus 的
‹ 上一主題|下一主題