用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 DSE考34分不獲三大錄取 逾30名內地考生組團申訴 ...
樓主: poonseelai
go

DSE考34分不獲三大錄取 逾30名內地考生組團申訴 [複製鏈接]

樹熊MA 發表於 18-8-21 15:30
回覆 JustAParent 的帖子

同意本港學位應該留給本地生,唔明點解要去內地宣傳.    但講到7年可以留港居留 ...

香港點會貴得過英美呀? 蔡副局長幫你計咗條數啦,翻查下新聞。

另外, 擁有華人血統的任何人仕居港滿七年,依法擁有香港永久居留權,入境處都冇法例拒絕佢申請。成為永久居民後,大把野可以做啦。

香港乜都有,治安又好,鍾意又可以坐高鐵返鄉下行吓。係唔係一定要一步到位去英美,見仁見智啦。

jupas用香港人錢,點解要比你大陸仔讀,返去讀北大清華啦

小飛越 發表於 18-8-20 14:44
講到尾都係人口政策的問題, 留港畢業生+專才輸入+每日150, 加加埋埋搞到香港越來越多人, 但資源配套就增長 ...

你話點夠地,點夠屋!
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.
‹ 上一主題|下一主題