用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請問大家有沒有用安裝監控小朋友手機玩game apps嗎? ...
樓主: moremoremimi
go

請問大家有沒有用安裝監控小朋友手機玩game apps嗎? [複製鏈接]

brother4 發表於 18-8-18 09:09
其實如果成績OK,隻眼開隻眼閉,孩子大學日日打機  但自己也打的
...
四哥, 成績唔OK又點計先?

話說阿細成績真係唔OK, B2C-B3A, 佢依家學期頭, 無乜功課。噚日99同C6講, 妹妹做晒功課响度睇Youtube笑到卡卡聲。C6就問做乜俾佢睇Youtube, 99話阿細做晒功課丫嘛, C6就話做晒功課可以溫書, 可以睇書, 返學時間唔應該睇Youtube, 最多weekend睇下 (不過, 阿細星期六上興趣班係朝9晚7既)。咁你又點睇呢?

簽名被屏蔽

回覆樓主:

多謝大家回覆你哋寶貴建議我全部收到,亦有嘗試,亞囝自從升了中學後,真是機不離手,跟本無時無刻都在手中,除了打機,Whatsapp group多得嚇親我,我最終沒有裝apps 監控他,還買了新手機給他,亞囝開心都不得了,他覺得世上最好媽媽只有我一個,居然錯有錯著,新手機用ios12,哈哈!入面多了一個功能內置了螢幕時間,亞囝自己睇到,他每日玩手機遊戲和社交網絡時間...只要睇到,他自己知5個小時玩手機遊戲,4個小時社交網絡,睇翻都嚇親佢自己,玩咁長時間

回覆樓主

iOS 12 好好用,我set limit 前同個女講了time limit,大家都同意的合理時限。

回覆 brother4 的帖子

只要唔影響成績, 打機可以接受。 有時吊頸都要抖下氣。
‹ 上一主題|下一主題