用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 新增2018DSE狀元來自將軍澳官立中學
樓主: kk1186
go

新增2018DSE狀元來自將軍澳官立中學   [複製鏈接]

小黃豆B 發表於 18-8-22 15:37
咁老師都係講可能性,未來既野無人知,而且好多人覺得脫龍學校就會好左。但呂中依家係1C,從所有客觀數據都 ...

但仍然有好多人相吖哈
除咗呂中1c外,其他b2校嘅亦都唔啱

bb鼠 發表於 18-8-22 15:29
老師無講呂中1c,只是話佢脫龍可能有另一番境象,1c傳聞from schooland, 如果無蒲ek信d乜乜網站咪大獲
我都 ...
我女學校同慕德是聯繫, 但有B1同學仔寧願放慕德晌呂潤財之後, 話鍾意呂既校舍同設施, 跌入呂好過入慕德

maggieswyam 發表於 18-8-22 16:08
我女學校同慕德是聯繫, 但有B1同學仔寧願放慕德晌呂潤財之後, 話鍾意呂既校舍同設施, 跌入呂好過入慕德
...

呂中個簡介會我有去,原因係因為佢有模疑面試
無可否認佢搞個簡介會幾成功亦放咗唔少心機,我女d同學媽咪聽完好鐘意話揀,之後我同佢地講b2c,佢哋唔信,仲話上網睇1c我話咁你揀囉⋯⋯
不過最後佢地㨂咗將官

bb鼠 發表於 18-8-22 16:14
呂中個簡介會我有去,原因係因為佢有模疑面試
無可否認佢搞個簡介會幾成功亦放咗唔少心機 ...
妳就就蠢啦!

應該鼓勵佢地自1甲1乙呂中, 咁就少咁班競爭對手嘛!

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 18-8-22 17:22
妳就就蠢啦!

應該鼓勵佢地自1甲1乙呂中, 咁就少咁班競爭對手嘛!

佢哋邊沿人target 將官將官我直頭連放都無放,邊係競爭對手

maggieswyam 發表於 18-8-22 16:08
...

的確係,有同學仔喜歡呂中校舎撰了入呂中。而且還有「跟風」,都選呂中。

anthony8899 發表於 18-8-22 18:23
的確係,有同學仔喜歡呂中校舎撰了入呂中。而且還有「跟風」,都選呂中。
...

個演奏室係幾吸引

慕德個校舍真係又殘又細.

恭喜晒呢位同學,好叻,  只要勤力, 什麼學校也可以
‹ 上一主題|下一主題