用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 中大 - Economic
go

中大 - Economic

請問今年有無 JM 入了中大 - Economic,  收生分數係幾多. Thanks

JoseHui 發表於 18-8-7 13:35
請問今年有無 JM 入了中大 - Economic,  收生分數係幾多. Thanks

生果報講有個21分嘅入咗!

小師妹 發表於 18-8-8 20:23

請問大約邊日報導?我搵唔到。

JoseHui 發表於 18-8-7 13:35
Best 5 中位數: 24.

好似係發明左翻譯手套, 可能有Conditional offer.

meme1288 發表於 18-8-9 16:07
請問大約邊日報導?我搵唔到。

揾唔返添,但揾到呢個報導:
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/219732/jupas%E6%94%BE%E6%A6%9C-%E5%89%B5%E7%A7%91%E5%B0%8F%E5%AD%90%E7%99%BC%E6%98%8E%E6%89%8B%E8%AA%9E%E7%BF%BB%E8%AD%AF%E6%89%8B%E5%A5%97-%E7%8D%B2%E6%A0%A1%E9%95%B7%E8%96%A6%E8%AE%80%E4%B8%AD%E5%A4%A7%E7%B6%93%E6%BF%9F%E7%B3%BB

最高分最低分的少數特別考生不用考慮,無什麼參考價值。

JustAParent 發表於 18-8-9 18:46

係,校長推薦計劃入讀。不過同學仔都叻仔,發明幫到人。

http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1284939/

JustAParent 發表於 18-8-9 18:46
Agree!

在 ATUHK 2018 同學報料, 入中大經濟 Best 5 的分數 約 23-24.

http://atu.hk/results/2018/results.html?exam=hkdse&inst=cuhk&programme=4824