用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請教一下有關陳守仁
go

請教一下有關陳守仁 [複製鏈接]

陳守仁interview係咪分三次?second in 家長使唔使一齊in?thx
   0    0    0    0

回覆樓主

有幸第三次面見才需要家長出席。

回覆 SCboy 的帖子

thx

回覆樓主

前兩次小朋友自己,第三次學校唔叫interview,叫家長分享,唔可以帶小朋友去。校長或者副校長同家長分享小朋友既頭兩次面試表現,了解家長平時在屋企既教育方式等。據說第三次家長分享環節不計分,實際計唔計分就唔知啦!

cici_hwang 發表於 18-8-7 08:00
前兩次小朋友自己,第三次學校唔叫interview,叫家長分享,唔可以帶小朋友去。校長或者副校長同家長分享小 ...

我信唔計分,點計分呢?唔通仲好似見學生咁每樣計咩。

學校只會寫低comments, 啱feel 就收,唔啱feel 就唔收,就係咁簡單。

sunnymama2 發表於 18-8-7 10:15
我信唔計分,點計分呢?唔通仲好似見學生咁每樣計咩。

學校只會寫低comments, 啱feel 就收,唔啱feel 就唔 ...
咁其實咪即係計囉, 唔計係 = 無論個家長見面如何都好, 都係根據小朋友果兩次面試而決定收唔收~

DIKE 發表於 18-8-7 11:23
咁其實咪即係計囉, 唔計係 = 無論個家長見面如何都好, 都係根據小朋友果兩次面試而決定收唔收~
...

校方話“唔計分”嘛,咁見家長唔計分數嘛,冇錯喎,講feel 。

正如speed dating, 同幾個男仔傾計,心中排次序,啱傾就比電話,唔啱feel 就bye bye, 就係咁簡單,唔駛計“分“ 喎。

唔計分唔代表冇影響。我唔信一個公仔佬見校長時, 句句xyz而唔會有影響囉!
‹ 上一主題|下一主題