用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 孩子男女問題
樓主: 786
go

孩子男女問題  

醒目開學勳章 王國長老

emibaby 發表於 18-8-6 15:39
有毒,真係笑死!
我果個係whatsapp 度推埋份禮物,唔敢收。
無厘頭櫃筒多左粒朱古力, 又無寫邊個送既, 換轉你都唔敢食喇
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

emibaby 發表於 18-8-6 15:47
有玩學界同港隊,其實來來去去都係果班人
玩得一樣就來來去去都係個班人, 多一兩樣時你就知.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 18-8-6 15:53
玩得一樣就來來去去都係個班人, 多一兩樣時你就知.

係學校玩女排,暑假報排總既summer course又係全女班

好彩唔玩合唱團,見有唔少聯校活動

醒目開學勳章 王國長老

emibaby 發表於 18-8-6 16:03
係學校玩女排,暑假報排總既summer course又係全女班  

好彩唔玩合唱團,見有唔少聯校活動 :happ ...
真係理唔到咁多, 收到風既咪多口問句靚唔靚仔, 讀邊間中學, form 幾, 最緊要唔係玩湊仔就得.

786 發表於 18-8-2 06:43
男孩子B1C英中升中二,全級名次高上台領學業獎。因“細仔”所以思想比較BB。有課外活動成績也優越。也頗靚 ...

點樣接近法,如果傾下計講下笑好正常者,尼個世界吾系男就女,可能你個仔又或你想多左,自尋煩惱

洋蔥頭媽咪 發表於 18-8-3 21:44
我唔覺得怎樣舊式同埋點樣成年人視角?教孩子學懂兩性相處,互相專重有咩問題?再講現實社會的確係比較保護 ...

講得好岩,仔女聽吾聽溝吾溝通到都系depends on你同佢平時關係,吾覺得教佢做人道理系過時
我已講明叫女吾好拍拖,有男仔埋身只系同佢做普通朋友好啦,要拍拖大學先啦,我們說話比較直接

回覆 786 的帖子

男孩子容易自我多情,

回覆樓主:

我仔將升中一,佢話唔肯入男校,佢点'溝女'呀?我估又係同学教的,佢小学係本區名校,同学用字都係咁粗鄙。班小学雞上網睇成 人片,上u tube 学粗口添。

我已教左佢有避孕套這物體,但實物冇俾佢睇。講左我唔想咁早做阿嬤,就算女方自願,衰11,女方家長可能報警告佢,米以為未夠18歲咩都夠胆做,冇後果,未成年犯要入男童院,我唔肯定,但嚇住佢先。