用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 芬蘭航空好坐嗎?
樓主: 過客
go

芬蘭航空好坐嗎? [複製鏈接]

brother4 發表於 18-8-21 11:51
今次乘芬蘭航空見5XXX來回算平,估不用太擔心,如時間有限,地勤在機囗帶路,大把人-齊跟著
...

咁平
幾時book?
大比 比比 bb 係2月13日出咗世, 體重有3.97kg :-P :-P 2月19日-3.935kg 7月27日-(出咗1隻牙仔下R1)&轉身:扒->平 8月13日-8.360kg](身長67cm; 頭圍43.3cm)(出咗2隻牙仔下R1,L1)&轉身:爬爬-有時縮起個肚 11月27日-8.560kg(上3, 下3)拍手, give me five

totoro 發表於 18-8-25 10:40
咁平
幾時book?

2月book

brother4 發表於 18-8-21 11:51
今次乘芬蘭航空見5XXX來回算平,估不用太擔心,如時間有限,地勤在機囗帶路,大把人-齊跟著
...

坐完芬航未呀?轉機如何緊迫嗎?

cfs 發表於 18-11-21 19:22
坐完芬航未呀?轉機如何緊迫嗎?

Ay100零晨機但怕佢遲起飛,轉機可能冇1小時,自己年齡大,少運動,但有航空職員沿途指示方法,可上到機_來近搭cx不用趕

brother4 發表於 18-11-21 20:04
Ay100零晨機但怕佢遲起飛,轉機可能冇1小時,自己年齡大,少運動,但有航空職員沿途指示方法,可上到機_ ...

哈哈,謝謝分享。
到我考慮喇,因為時間完全配合學校接送時間,飛行時數又少,只是駁機真的少咗DD時間

唔少人坐Finnair 啦,--A350 幾好坐吖

ABC-DAD 發表於 18-11-21 20:25
唔少人坐Finnair 啦,--A350 幾好坐吖

係呀,用A350執勤好正,出年仲加到有來回香港-Helsinki每天兩班。只是Helsinki-Manchester 用細機執勤,以及怕冬天果兩程因風雪延誤嚴重,始終北歐地方。請問你有冇冬天坐芬航呢方面經驗?

提醒了我, 即是冬天最好唔好選在歐洲地方轉機, 咁咪唔驚因風雪延誤濟留機場.

cfs 發表於 18-11-22 08:53
係呀,用A350執勤好正,出年仲加到有來回香港-Helsinki每天兩班。只是Helsinki-Manchester 用細機執勤,以 ...
無呀,風雪嘅嘢,無得預。
而家天氣預報好幫到手,留意下安排咁囉。

我睇哩個app https://www.windy.com/?33.803,113.130,5

冬天可以選擇直飛倫敦。

杜拜轉,或者依斯坦布爾都可以考慮。EK, 土耳其香港都有飛。

主要是考慮英國機場天氣情況。

過客 發表於 18-11-22 09:03
提醒了我, 即是冬天最好唔好選在歐洲地方轉機, 咁咪唔驚因風雪延誤濟留機場. ...

是,盡可能避免寒冷地區(emoji)機,我也正考慮12月回及一月返去坐Emirates,Qatar 。雖然天氣冇得預計,我自己飛就冇乜所謂懂得處理,不過亞仔飛就....,始終佢冇乜現金及冇信用卡傍身,有突發狀況...!考慮清楚先

ABC-DAD 發表於 18-11-22 09:39
冬天可以選擇直飛倫敦。

杜拜轉,或者依斯坦布爾都可以考慮。EK, 土耳其香港都有飛。 ...

係,仲有TK可以飛Manchester,不過出年九月已經有點滿,變得貴過QR同EK了

cfs 發表於 18-11-22 09:47
是,盡可能避免寒冷地區(emoji)機,我也正考慮12月回及一月返去坐Emirates,Qatar 。雖然天氣冇得預計,我 ...
Qatar 頗為受歐洲人歡迎。

ABC-DAD 發表於 18-11-22 09:56

因為QR都幾好坐,各方面都很平均。
十二月十開始收燃油附加費了,又貴一千元

ABC-DAD 發表於 18-11-22 09:56
卡塔爾上年比阿拉伯六國宣佈斷交, 會唔會而家唔係咁好坐
‹ 上一主題|下一主題