用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 留意:申請英國學生簽證只需這些文件
樓主: www
go

留意:申請英國學生簽證只需這些文件  

cfs 發表於 19-6-5 21:50
A level即是兩年,我四年即是7800x2+3700
2年 ~ $3120 * 2.5 = $7800 + $3700
4年 ~ $3120 * 4.5 = $14040 + $3700

cow 發表於 19-6-6 09:43
2年 ~ $3120 * 2.5 = $7800 + $3700
4年 ~ $3120 * 4.5 = $14040 + $3700

原來咁計嘅,唔該曬
$17740赤~

cfs 發表於 19-6-6 09:52
原來咁計嘅,唔該曬
$17740赤~
是否全部Y8學生都是四年VISA

雨眾不桐73 發表於 19-6-6 10:30
是否全部Y8學生都是四年VISA

我問過agent及代辦visa的代理,他們説學校出比我的CAS會包括埋GCSE年,即Year 8-11,他們說Visa批幾耐係跟學校張CAS,所以看你學校點出。我仲立即拎本新護照,五年期,吾洗中途過期

cfs 發表於 19-6-6 10:35
我問過agent及代辦visa的代理,他們説學校出比我的CAS會包括埋GCSE年,即Year 8-11,他們說Visa批幾耐係跟 ...
你的學校這麼快已经出CAS給你,神速那麼你的CAS是四年?太好了四年之內不需要麻煩啦。

醒目開學勳章

cfs 發表於 19-6-5 23:35
肉赤,剛剛2019年加正正今年去讀書

掉返轉頭諗, 好彩今年才去英國讀書, 英鎊跌左好多!

3b 發表於 19-6-6 12:16

還是你最醒

雨眾不桐73 發表於 19-6-6 10:45
你的學校這麼快已经出CAS給你,神速那麼你的CAS是四年?太好了四年之內不需要麻煩啦。
...

係,煩少次,幾年後又乜都更改曬又要上黎偷師了

今年同舊年比, 英鎊唔係跌好多

系呀,又真系差好多錢,兌10蚊同11蚊都每年差幾萬,有個朋友話當年兌16添。

醒目開學勳章

cow 發表於 19-6-6 12:54

如果有睇亮兄有關匯率的post, 即刻覺得自己慳左好多, 低過$11已經好抵!

cow 發表於 19-6-6 09:43

咁現正去讀year 10 即2定4年visa?

如果中途特區政府護照到期,如何辦?
Isaac仔2004年4月8號在法國醫院出左世啦~~~

delfin 發表於 19-6-6 17:10
咁現正去讀year 10 即2定4年visa?

如果中途特區政府護照到期,如何辦?

學校出的CAS寫幾耐?多數兩年(GCSE)。如果護照過期,可以新舊護照一起出入境,同埋孩子會有BRP卡。
不過我就唔想新舊護照出入,所以剛剛拎過本新護照。

etoile 發表於 19-6-6 09:26
冇問我攞。帶正式月結單。
e statement唔會接受,而家仲早,問下銀行點可以出正式月結單。
...

請教 學校出的 Confirmation of Acceptance for Studies Detail 須要upload 嗎?
其實係一家四口子

回覆 一家三口 的帖子

不用

cow 發表於 19-6-6 19:44
回覆 一家三口 的帖子

不用

Thx
其實係一家四口子

回覆樓主:

請問通常幾耐可取到簽證?

cow 發表於 19-6-6 12:54

跌得最多係16年投票通過脱歐,我係之前跌穿12開始買,而家平均仲係少少低過11

MrsFung 發表於 19-6-6 20:38
請問通常幾耐可取到簽證?
上年普通證大概6-10個工作日有通知.

一家三口 發表於 19-6-6 19:22
請教 學校出的 Confirmation of Acceptance for Studies Detail 須要upload 嗎?
唔洗。填online application時將CAS上嘅資料照字搬紙就得。