用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 留意:申請英國學生簽證只需這些文件
樓主: www
go

留意:申請英國學生簽證只需這些文件   [複製鏈接]

delfin 發表於 19-6-5 15:10
剛致電agent, 佢話online 申請時有一欄要上載財務證明,是否可以不上載?

我比agent幫我申請埋,我上個星期上載文件比agent,當中無要財務證明

delfin 發表於 19-6-5 15:10
剛致電agent, 佢話online 申請時有一欄要上載財務證明,是否可以不上載?

我昨天 都無上載到財務證明

個format 同去年又唔同 [/smiley

KCL 係咁寫:

It is important to note that if you are a Low Risk National and submit incorrect financial documents or evidence of qualifications, these will still be considered by UKVI and your application could be refused.

If you are a Low Risk National and wish to take part in the differentiation arrangements, we do not recommend that you send in any financial evidence or proof of qualifications.

一家三口 發表於 19-6-5 15:21

我昨天 都無上載到財務證明

即不load 上去, thx

之後去見領事,都不要帶?
Isaac仔2004年4月8號在法國醫院出左世啦~~~

delfin 發表於 19-6-5 15:52
即不load 上去, thx

之後去見領事,都不要帶?
要帶

帶正本?

即要去銀行預先取?

delfin 發表於 19-6-5 15:54
即要去銀行預先取?

帶e-statement算, 唔使$就去銀行辦 (hsbc兩個月statement好似可以唔使$).萬一抽查到, 唔知係即時叫你比, 定之後審批時先叫

謝謝各位

去一去讀書真的唔平,希望大家小朋友學成歸來

回覆樓主:

仔今年考GCSE, 我前幾日網上辦A level visa, 已在網上交了IHS同visa fee, 到去VFS版面book appointment, 佢一定要我比一個scanning document assistance service HK$110先可完成booking, 我去返之前頁面又唔見佢 可上載文件, 今年係咪又改左玩法?

woodylam 發表於 19-6-5 16:53
仔今年考GCSE, 我前幾日網上辦A level visa, 已在網上交了IHS同visa fee, 到去VFS版面book appointment, 佢 ...

我遇到同一同題,一定要我用document scanning service, 又話如果唔需要可以remove, 但搞來搞去都仲喺度
最後屈服了,俾咗$110買服務才能成功預約

bobo-mama 發表於 19-6-5 17:54
我遇到同一同題,一定要我用document scanning service, 又話如果唔需要可以remove, 但搞來搞去都仲喺度
...

U are not alone (emoji)我都屈服左,agent 話今年又有新系統做booking, 所以大家都係做白老鼠(emoji)

醒目開學勳章

仔今年考GCSE, 我前幾日網上辦A level visa, 已在網上交了IHS同visa fee, 到去VFS版面book appointment, 佢 ...

你們很快手, 我仲未開始做, 請問是否要開新account?

請問大家,我要七月中才可以去低交護照,因為之前要飛,現在申請可唔可以約到七月中架?係咪可以自己選時間?

3b 發表於 19-6-5 19:49
你們很快手, 我仲未開始做, 請問是否要開新account?

收到學校CAS 文件後,我比兩年前個Agent幫我網上報,佢有開新account,之後比錢丶make appointment就自己做

cfs 發表於 19-6-5 20:02
請問大家,我要七月中才可以去低交護照,因為之前要飛,現在申請可唔可以約到七月中架?係咪可以自己選時間 ...

我約左6月尾,可自選時間,記得七月都可約

woodylam 發表於 19-6-5 21:17
收到學校CAS 文件後,我比兩年前個Agent幫我網上報,佢有開新account,之後比錢丶make appointment就自己做
...

幫朋友問,經agent做呢個付款係agent代付之後比番港元他,還是他幫你開戶入曬文件資料,比條link密碼你自己付錢及約時間?謝謝你

woodylam 發表於 19-6-5 21:20
我約左6月尾,可自選時間,記得七月都可約

謝謝你。我都快手約定先四年簽證好貴喔!

我昨天 無呢樣嘢喎
其實係一家四口子
‹ 上一主題|下一主題