用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 下年暑假加拿大卡加利遊學
go

下年暑假加拿大卡加利遊學

女仔11y,有親人喺果邊想明年暑假去體驗,但全冇遊學經驗,請問有冇有關果邊學校資料可介紹?

我舊年幫個人報時,聼個AG講過下。加拿大其實呢D SUMMER SCHOOL比較少,隱約記得佢有講過有間系比較好玩同埋唔算貴的,具體名唔太記得,你如果想要我再幫你細問?

回覆 wingwantze 的帖子

我囝舊年參加過加拿大的summer program 不過就喺Ontario Niagara 個邊, 本來想搵去Toronto 的, 因為有親戚, 但因為我囝舊年只係11歲, 年紀細, 所以真係無乜得揀.

wingwantze 發表於 18-7-17 02:05
女仔11y,有親人喺果邊想明年暑假去體驗,但全冇遊學經驗,請問有冇有關果邊學校資料可介紹?
...
如果有親朋好友係嗰邊,人哋又願意照顧,直接係佢哋屋企住,一齊生活,唔係學得更多、更真實嗎!?

wingwantze 發表於 18-7-17 02:05
...

a lot..search individual school board in ontario, bc etc. while they still have this year summer program posted on website, you can have much better idea. from certain age, a teenager can choose from various options, sucg as boarding, homestay.

回覆樓主

Mount Royal u and U of C 都有summer camp