用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 去考ps1係着便服or小學校服?
樓主: kimberlybaby
go

去考ps1係着便服or小學校服? [複製鏈接]

HaYi 發表於 18-7-16 19:47
PS1 我仔間中學出memo 要穿小學校服, bridge course 都係呵. 我個只穿小學的運動衣因方便些 ...

我女嗰間考pre s1就話穿小學校服,但bridge course 8月中開始上,就規定要穿整齊中學校服,可能suppose 大家8月都已經買好校服.

回覆樓主:

我仔小學校長話著小學校服去考pre s1, 中學嘅bridging course , 學校出咗通告著便服

問過學校我地可以穿便服考PS1,bridging course沒有註明穿校服,所以全部人都是穿便服

回覆樓主:

我地學校PS1,銜接班都係著便服

回覆樓主:

著小學校服幾好呀!
去到一眼見到有幾多個校友,可以相認。
[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

lotusykl 發表於 18-7-16 20:19
我女嗰間考pre s1就話穿小學校服,但bridge course 8月中開始上,就規定要穿整齊中學校服,可能suppose 大 ...
同我地間中學一樣
Pre-S1 小學校服
Bridging course 中學校服
‹ 上一主題|下一主題