用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 五旬節
go

五旬節

女兒band2a生,派在五旬節,嘗試叩門其他學校唔成功,唯有接受,有無媽媽仔仔女女讀緊這間,讀得開心嗎?
我家有二隻小魔怪 [img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_223.gif[/img]

^QQ^ 發表於 18-7-14 12:02
女兒band2a生,派在五旬節,嘗試叩門其他學校唔成功,唯有接受,有無媽媽仔仔女女讀緊這間,讀得開心嗎? ...

是否九龍城網?

如果是,這區咁多Band 2冇一間叩到?

基本上必須接受現實

回覆樓主

五旬節唔係b3咩? 升左level? 今年好多學校放佢好前,b2已叫放五旬節係5,好多b3學校好過佢啦

poohpooh1668 發表於 18-7-14 19:06
五旬節唔係b3咩? 升左level? 今年好多學校放佢好前,b2已叫放五旬節係5,好多b3學校好過佢啦
...

五旬節系b2喔

瑩希媽媽 發表於 18-7-14 19:18
五旬節系b2喔

咁係b2幾呀?

poohpooh1668 發表於 18-7-14 20:05
咁係b2幾呀?

老師好似話2C,我無乜研究,只知好多b2生作保險線

回覆 苗子 的帖子

叩唔到門,我唯有接受現實
我家有二隻小魔怪 [img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_223.gif[/img]

回覆 tpmon 的帖子

是,叩門叩到身心疲累,唯有接受

回覆 poohpooh1668 的帖子

我唔係想選b3學校,就是唔好彩派在呢間

^QQ^ 發表於 18-7-14 22:53
回覆 tpmon 的帖子

是,叩門叩到身心疲累,唯有接受

可能你孩子抽獎No 唔靚。

正常Band 2選何官,培道、九龍真光、胡兆熾,都有機會入一間。

你是否乙一太進取選了Band 1C的中學?

^QQ^ 發表於 18-7-14 22:50
回覆 苗子 的帖子

叩唔到門,我唯有接受現實

想問下女讀成點?
我女今年派了入五旬節
叩門到現在也冇消息-.-

回覆樓主:

各位,我仔和另一同學仔也是band1c,派了這間,其他叩門也無消息。

同班有同學仔band 1b派去九龍城band 3。唔知係咪今年人多咗,叩門也難。

shirley_mom 發表於 19-7-14 10:56
各位,我仔和另一同學仔也是band1c,派了這間,其他叩門也無消息。

同班有同學仔band 1b派去九龍城band 3 ...

第幾志願入呢間?
九龍城band 1 位足夠、係太早放band 2, 定因為係新pre-s1 成績制度下跌左落2A?

shirley_mom 發表於 19-7-14 10:56

同班有同學仔band 1b派去九龍城band 3 ...

不知道..心中好多疑問
星期二就要去ps1,今年間間叩門二三百人

回覆 TINGTINGHAYLEY 的帖子

今年叩門真心難,無論你叩乜band ,間間都好似想等到最好果個至出手!叩得門派得差,成績又唔十分好真係要努力d讀好中一等到中二至有機!