用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 2018-2019沙田蘇浙新生家長交流區
go

2018-2019沙田蘇浙新生家長交流區

小女會9月入讀,有無家長,一齊傾下啦

請問第幾志願入呀?

回覆樓主:

有呀,之前喺道問過有冇Jm 去左沙蘇講座坐,你回覆過我㗎!真係有緣,亞仔入左。
大家可以交流吓

twcheung 發表於 18-8-4 03:25

有呀,之前喺道問過有冇Jm 去左沙蘇講座坐,你回覆過我㗎!真 ...

你好,我女有上外籍老師英文班,你地有無上,9月轉新校長,吾知風格會吾會變?

angiehouse 發表於 18-8-4 07:38
你好,我女有上外籍老師英文班,你地有無上,9月轉新校長,吾知風格會吾會變?
...

因在外補緊暑假班所以冇返去上。
副校長升上希望不大改變。

twcheung 發表於 18-8-4 09:56
因在外補緊暑假班所以冇返去上。
副校長升上希望不大改變。

想問下英文暑期作業系未要買本書,這本書是否買書時已有?我們好像找不到

angiehouse 發表於 18-8-11 18:29
想問下英文暑期作業系未要買本書,這本書是否買書時已有?我們好像找不到
...

呀仔話 part b, 要用呢本, 書單有你再揾下。

littlecar 發表於 18-8-11 22:38
呀仔話 part b, 要用呢本, 書單有你再揾下。

謝謝,因為出左門星期一才可買書,以為在白色那本handbook內,為有同老師講星期二先交

angiehouse 發表於 18-8-12 07:59

謝謝,因為出左門星期一才可買書,以為在白色那本handbo ...

暑期作業三本,返學交。bridging program 嗰本14 號交。
明天著體育服回校!

twcheung 發表於 18-8-12 20:05
暑期作業三本,返學交。bridging program 嗰本14 號交。
明天著體育服回校!

知道,另我女明天放學後會上舞蹈體驗日,系注冊日有d師姐好熱情甘說佢參加,佢話吾好意思推

angiehouse 發表於 18-8-12 20:43
知道,另我女明天放學後會上舞蹈體驗日,系注冊日有d師姐好熱情甘說佢參加,佢話吾好意思推
...

試試喔

angiehouse 發表於 18-7-14 10:22
小女會9月入讀,有無家長,一齊傾下啦

你地仔女今天上迎新會上成點呀,亞女話上得幾開心,老師師姐都好nice

angiehouse 發表於 18-8-13 17:22
你地仔女今天上迎新會上成點呀,亞女話上得幾開心,老師師姐都好nice
...

呀仔話玩咗1日好開心,另外童軍WhatsApp咗佢星期日返去玩,佢好期待

回覆 littlecar 的帖子

真系好多野玩WOR

angiehouse 發表於 18-8-13 18:36
回覆 littlecar 的帖子

真系好多野玩WOR

呢個係我鍾意沙蘇既原因

littlecar 發表於 18-8-13 20:01
呢個係我鍾意沙蘇既原因

我女話今日反學,覺得d同學好好,之前佢反暑期班都識到d同學仔,感覺學校無咩階級觀念,其實無分精英班都系一件好事,而多活動又識到吾同班級既同學

angiehouse 發表於 18-8-13 21:35
我女話今日反學,覺得d同學好好,之前佢反暑期班都識到d同學仔,感覺學校無咩階級觀念,其實無分精英班都 ...

用家满意我地就安樂晒,煩少好多

請問此校是否普教嗎? 多功課及測驗嗎? 有分精英班嗎?

謝謝!
[img align=left]D:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\▲▽◎~1.gif[/img] [img align=left]C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\p1.gif[/img]

醒目開學勳章

大家好! 我囝囝都是今年S.1, 下星期開始測驗週了, 大家温書未呀?

小思 發表於 18-10-24 15:19
大家好! 我囝囝都是今年S.1, 下星期開始測驗週了, 大家温書未呀?

我女在家都是坐在書檯前,吾系做功課就溫書,我已經全放手,所以都吾知佢點,明吾明,辛吾辛苦,要過左第一次測驗先知實際情況