用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 公開大學學士學位
go

公開大學學士學位 [複製鏈接]

想請問如分數只得16分,应選擇OU的degree還是入其它大学的副学士+2年degree. 選修科是hotel 。会有其它更好建議嗎?Many  thanks
   3    0    0    0

回覆樓主:

另可考慮澳門hotel課程也是三年

IVE has hotel hd?

hksarhksar 發表於 18-7-10 12:09
IVE has hotel hd?

有,但想有個学位

回覆樓主:

理工hotel朋友孩子入咗,佢有讃冇X,佢有副學士可-試 第三年入番理工hotel degree

brother4 發表於 18-7-10 12:46
理工hotel朋友孩子入咗,佢有讃冇X,佢有副學士可-試 第三年入番理工hotel degree
...

thanks  for  sharing

自資

醒目開學勳章 王國長老

lokibb 發表於 18-7-20 12:20
回覆 皓媽 的帖子

可試sunderlxxd hk,英國大學學位,都係3年就畢業,我有個朋友個仔都係呢間度讀,佢都就 ...

呢間排名仲低過cityu scope果d(利申落左搭)
學費3年約24萬,夠16分有獎學金3萬,唔貴過本地好多
http://www.scope.edu/Home/Programmes/BachelorsDegree3-Year.aspx
不過要睇下有無想讀科目

個人意見,寧願讀完bachelor degree爭個好master,會易過AD爭上degree

Charlotte_mom 發表於 18-7-20 12:29
呢間排名仲低過cityu scope果d(利申落左搭)
學費3年約24萬,夠16分有獎學金3萬,唔貴過本地好多
http:// ...

有朋友都講個呢間,佢睇個科要120k/年,你囡囡報那科是否90000 幾,讀完3年,是否top up在港讀1年master?

醒目開學勳章 王國長老

chung_ma 發表於 18-7-21 15:54
有朋友都講個呢間,佢睇個科要120k/年,你囡囡報那科是否90000 幾,讀完3年,是否top up在港讀1年master?
...

最後一年至係12萬,因有3個學期。全期24萬左右。DSE有16分就有3萬獎學金,最高分可有9萬
(我呢d窮鬼太貴邊捨得

補充一句,因為呢個課程符合政府唔知咩咩資格,所以有需要可申請政府學資署資助,其中有d學習module亦可申請政府持續進修基金,可以幫補下

我睇過香港同英國,full time master都係讀一年

‹ 上一主題|下一主題