用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 將會入讀2018至2019年 基督教崇真中學 中一 ...
樓主: Cft035
go

將會入讀2018至2019年 基督教崇真中學 中一

kitkitlo 發表於 18-12-22 18:58
真係講唔埋,基崇今年中一有6班,23、4人一班,一级大约140 人到, 今年崇小差唔多30人 上中學,  你可以 ...

30多人, amazing, 咁多人去? 由深水埗崇小 去 馬鞍山 崇真中學, 好遠喎。

lovebb2 發表於 18-12-24 20:43
30多人, amazing, 咁多人去? 由深水埗崇小 去 馬鞍山 崇真中學, 好遠喎。

唔係馬鞍山崇真,係基督教崇真係長沙彎的

paulalover 發表於 18-12-24 23:39
唔係馬鞍山崇真,係基督教崇真係長沙彎的

sorry, 原來如此, 完全明白

回覆 paulalover 的帖子

你好,我見基崇的入學申請日期分左兩個,第一個係2018年11月24日前報名,另一個係2019年1月17日前報名,點解既但我miss左第一個報名時間,係咪即係已經無機會?!

v_vfannymama 發表於 18-12-26 20:59
回覆 paulalover 的帖子

你好,我見基崇的入學申請日期分左兩個,第一個係2018年11月24日前報名,另一個係201 ...

不是沒有機會, 只是分了兩個階段申請,如果你miss左第一階段, 可以在第二階段申請

回覆樓主

有無小朋友收到深崇取錄offer呢?

小孩升中 發表於 18-12-31 11:10
有無小朋友收到深崇取錄offer呢?

唔係話1月咩?

e2m 發表於 18-12-31 11:13
唔係話1月咩?

係呀,網上寫住一月頭通知,心急想問下有無人提早收到通知^_^

小孩升中 發表於 18-12-31 11:18
係呀,網上寫住一月頭通知,心急想問下有無人提早收到通知^_^
佢第2ROUND 好似17/1 截, 可能都差不多要寄信出來了

我上年係1月第一個星期六收到取錄信的, 大家星期六留意一下信箱.

chanwendy 發表於 19-1-3 16:20
我上年係1月第一個星期六收到取錄信的, 大家星期六留意一下信箱.
多謝提點