用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國電話卡giffgaff/3
go

英國電話卡giffgaff/3 [複製鏈接]

找了資料Giffgaff 月費$238 包無限上網和當地電話通訊,請問有家長用過ok 嗎? 還是另外有推介? 謝謝!
   10    0    0    1

回覆 Anniemun 的帖子

giffgaff 是用 O2 網絡的,一路都用緊無問題。
可以係下面先 check 下要去地方的 coverage︰
https://www.giffgaff.com/coverage-and-service

而且佢已經包埋 EU 其他國家的 roaming,去旅行無需另外加錢都可以用幾方便︰
https://www.giffgaff.com/roaming-charges

同埋 unlimited plan 係 20鎊,唔需要 $238︰
https://www.giffgaff.com/sim-only-plans

Anniemun    發表於 18-7-9 00:18

仔之前都係用Giffgaff, 但佢話學校3收得好啲,現在轉用3

3台可以歐洲,香港都用到個plan,呀仔剛續約£25一年約,至少返到香港不用買上網咭。

noel2010 發表於 18-7-8 18:08
3台可以歐洲,香港都用到個plan,呀仔剛續約£25一年約,至少返到香港不用買上網咭。 ...

請問3 是否要在當地開?

回覆 SIYip 的帖子

英國開。

noel2010 發表於 18-7-8 19:12
回覆 SIYip 的帖子

英國開。

請問要 address proof 嗎?Boarding school students 點證明?

Anniemun 發表於 18-7-8 12:07
找了資料Giffgaff 月費$238 包無限上網和當地電話通訊,請問有家長用過ok 嗎? 還是另外有推介? 謝謝! ...

用3(emoji)(emoji)我仔用£14/月plan夠用了,因宿舍有wifi

noel2010 發表於 18-7-8 18:08
3台可以歐洲,香港都用到個plan,呀仔剛續約£25一年約,至少返到香港不用買上網咭。 ...

請問這個一年合約有多少通話分鐘?

回覆 williammoj 的帖子

很多的,一定用不著全部通話時間。

回覆 Chole 的帖子

監護人幫手。

noel2010 發表於 18-7-9 00:11
回覆 Chole 的帖子

監護人幫手。

I see.  Thanks !

Brianmommy 發表於 18-7-8 16:44

仔之前都係用Giffgaff, 但佢話學校3收得好啲,現在轉用3
請問知不知是否地區問題?

醒目開學勳章

noel2010 發表於 18-7-9 00:09
回覆 williammoj 的帖子

很多的,一定用不著全部通話時間。

請問簽年約的電話通話及SMS是否另外收費?

3b 發表於 18-7-9 09:43
請問簽年約的電話通話及SMS是否另外收費?

阿仔嚟緊都想轉plan, 而家用緊top top card, 佢話想轉月費,但我話佢大學一學年得嗰24星期,用月費我覺得好似唔化算。乜可以響香港用data 㗎咩?請指教。

醒目開學勳章

Ruby1219 發表於 18-7-9 12:56
阿仔嚟緊都想轉plan, 而家用緊top top card, 佢話想轉月費,但我話佢大學一學年得嗰24星期,用月費我覺得 ...

如果電話費計劃是12GB以上, 就可以在全球71個地方使用, 4月初去北歐時,  我買了一張pay as you go, 及阿仔用他原有的sim card, 兩個都沒有連接問題, 詳情: 3 feel at home

阿仔嚟緊都想轉plan, 而家用緊top top card, 佢話想轉月費,但我話佢大學一學年得嗰24星期,用月費我覺得 ...

3UK一年卡含12G數据量(無通話,無文字)。香港一些商場電話卡舖有得賣。鴨寮街更很多檔口賣,更低價。3百幾港元一張。

香港是3UK卡海外漫遊地方之一,可在香港用(但在香港用唔抵)。

應該係

回覆 3b 的帖子

3台是無限上網,無限電話和無限SMS Plan ,香港,歐洲,英國共用。

3 的 add-ons (http://www.three.co.uk/Support/Pay_As_You_Go/Phone_tariffs) 與及 giffgaff 的 goodybags (https://www.giffgaff.com/sim-only-plans) 都可以逐個月買唔駛簽約,返香港果幾個月可以停左唔買。

同埋,大學周圍都有 wifi,唔會用到好多 data,一些較平的 plan 可能已經夠用,無需用到 unlimited plan。
‹ 上一主題|下一主題