用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請教 加拿大升學
go

請教 加拿大升學

想請教各位家長, DSE完成後想往加拿大升讀大學, 請問整個流程是如何的呢?又應有何準備及注意事項呢? 是否無需找敎育顧問公司的呢?
謝謝。

回覆樓主:

注意對大麻說不!

GraceMami 發表於 18-7-7 08:39
想請教各位家長, DSE完成後想往加拿大升讀大學, 請問整個流程是如何的呢?又應有何準備及注意事項呢? 是否 ...

如你小朋友打算報安省大學,可看以下網址
https://www.ouac.on.ca/ouac-105/

回覆 J-smama 的帖子

thanks.

回覆 GraceMami 的帖子

我個女今年lB畢業去Vancouver UBC 上大學前天在香港有講座, 有位讀DSE嘅學生放榜後馬上就將成績速遞去大學, 好快就收到入學消息。

bzmom 發表於 18-7-23 19:11

我個女今年lB畢業去Vancouver UBC 上大學前天在香港有講座, 有位讀DSE嘅學生放榜 ...

Thx

bzmom 發表於 18-7-23 19:11

我個女今年lB畢業去Vancouver UBC 上大學前天在香港有講座, 有位讀DSE嘅學生放榜 ...

咁唔係IB畢業就用DSE?

回覆 bzmom 的帖子

make sure your child can receive her U credits from the IB HL courses.