用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2019-2020大角嘴K1
go

2019-2020大角嘴K1

請問有油尖旺媽媽凖備報k1嗎?有冇大角嘴幼稚園介紹?
謝謝

回覆樓主

呢度!
諗緊呀都

我都想知邊間較好

明我,迦南,綠茵,學之園,維多利亞,Sophie

如果揀pn, 收既, 揀LH就最好, 唔洗煩, 但係LH 收大仔多, 我女係5月都唔收
我女讀sophie PN, 我個人就非常鐘意, 硬件好好, 老師質素也高, 連d EE 都會記得小朋友既名, 好nice!

porporchi 發表於 18-9-3 18:36
如果揀pn, 收既, 揀LH就最好, 唔洗煩, 但係LH 收大仔多, 我女係5月都唔收
我女讀sophie PN, 我個人就非常鐘 ...

請問老師資質邊方面高呢?

我女既英文老師, Ms Kelly, 真是星級老師, 佢係o個種, 每個小朋友一見就好鐘意, 好charming, 我覺得佢似Disney 裡面扮公主o個d artist, 好靚既笑容, 好有耐性,  天生出來就是愛小朋友, 一見到小朋友, 就會跕低身去hug hug d 小朋友
因為係2個班主任, 我女同時成日都會同另外一位本地老師接觸, 不過O個位老師已經冇做, 又係好pro (我有2個小朋友, 大女之前讀過2間私校KG, 所以有得比較), 佢開學時, 連續打比我, 我估計真係over 3-4次, 搞到我好唔好意思, 同佢傾時, 你會知道呢個老師係好有經驗, 佢比既comments 唔會好似我細女而家讀緊既免費KG既老師咁, 幾好呀, 冇咩問題呀, 都跟到呀, 而係會好實在咁講到, e.g. 亞xxx 今日情緒穩定番, 有d 小朋友係觀察一般時間之後先會有反應, 佢最初番學幾日都冇受小朋友所影響, 一d 喊都冇, 但過左幾日, 開始發現留係學校既時間咁長.....

sophie 係新校, 佢一定要搵有經驗既老師先可以留得住d 家長同學生, 所以我覺得唔洗擔心佢地既師資呀!

回覆樓主

有津貼學校就明我,迦南。

無資助就學之園,綠茵