用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 幼兒教育高級文憑那間較好 ?
樓主: AppleChow
go

幼兒教育高級文憑那間較好 ? [複製鏈接]

KateYW 發表於 18-7-12 01:05
浸大沒有HD,只有學位。

派到,但唔知讀唔讀。

zhenghe445 發表於 19-8-5 09:45
大家入到教大HD嗎?

入到教大HD,但唔知讀唔讀好,無degree 銜接.

即哪一個較好?浸大自資學位定教大幼教HD?

醒目開學勳章 王國長老

喬喬天使 發表於 19-8-5 23:22
即哪一個較好?浸大自資學位定教大幼教HD?

俾我,會揀浸大,雖然學費貴....
浸大幼教在教育界內口碑唔錯,傳統上佢係主打收現職但未有degree嘅老師進修,由於唔係jupas派位,所以名氣不及其家ugc課程,但質素係幾好,亦好多教育界嘅人係呢度畢業,所以行內有一定口碑同人脈
教大係好,但教大HD駁上degree,我唔肯定有幾易(難),如果之後駁唔上教大,只有OU, 就似乎麻麻.....

Charlotte_mom 發表於 19-8-6 10:41
俾我,會揀浸大,雖然學費貴....
浸大幼教在教育界內口碑唔錯,傳統上佢係主打收現職但未有degree嘅老師進 ...

讀完教大2年hd插入浸大year3,不知易不易呢?有無人試過呢?

醒目開學勳章 王國長老

轉載有關新聞
https://www.edu-kingdom.com/foru ... &extra=page%3D1

值得留意
"副學位方面,受惠於政府落實免費幼教政策,專注開辦幼教課程的耀中幼教學院,畢業生薪酬超逾明愛專上學院、東華學院等院校,平均月薪達一萬九千多元;中文大學專業進修學院畢業生則以約一萬元敬陪末席。"

醒目開學勳章 王國長老

搭單,OU幼教(degree) 2017平均月薪 $21043

咁除咗教大之外,高級文憑邊間好?
我而家淨係有cuscs及ou 高級文憑offer

醒目開學勳章 王國長老

周winnie 發表於 20-7-21 15:09
咁除咗教大之外,高級文憑邊間好?
我而家淨係有cuscs及ou 高級文憑offer

唔好揀OU,聽聞學校寧願請IVE HD 都唔請OU degree,唔好話OU hd
Cuscs唔清楚,少聽人講起
‹ 上一主題|下一主題