用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 上智要甲級成績同操行先收叩門表,請幫手解答,謝謝 ...
go

上智要甲級成績同操行先收叩門表,請幫手解答,謝謝  

如果我冇睇錯好似唔洗考試,如果揸咁既成績好唔好去試下叩?最尾個次成績係四個A,萬一派得唔好,請問叩邊間四十網比較有機會中?我自行左聖母玫瑰同德雅,但大抽獎聽左老師建議冇擺聖母玫瑰落去抽,所以預左會叩玫瑰,還有什麼建議可以參考?

回覆 sugerlucy 的帖子

Conduct係 b? 正常都b+成績應該冇問題啦,係conduct

RE: 上智要甲級成績同操行先收叩門表,請幫手解答,謝謝

回覆 yuiyui82 的帖子

最好第一時間玫瑰,上智講明要操行A

不叩白不叩,叩下無損失,除非撞期先要選擇,否則叩下無妨~

Jasonhaha    發表於 18-7-9 16:49
YuenBaBa    發表於 18-7-5 22:19
王家爸爸    發表於 18-7-5 16:16

Yanamami 發表於 18-7-5 15:28
不叩白不叩,叩下無損失,除非撞期先要選擇,否則叩下無妨~
但唔meet target喎, 點叩? 學校網上話conduct要A, 樓主小朋友要B喎。

BTW, 佢唔考筆試, 咁點收生? 係咪主要收自行果批?

little_yolky 發表於 18-7-5 15:35
但唔meet target喎, 點叩? 學校網上話conduct要A, 樓主小朋友要B喎。

BTW, 佢唔考筆試, 咁點收生? 係咪主 ...

唔係喎,上智校長話知有D學校比操行好緊,暗示冇A都得。個時聽自行

入左form, 人地話唔達標,無損失吧~叩门面試,或者合眼緣啱咀形呢~点解唔試?六合彩夠無乜机会中啦,-样禁多人買?我大女个同学自行甲-乙-乜都無揀过上智,-样叩入。

YuenBaBa    發表於 18-7-5 22:20

sugerlucy 發表於 18-7-5 13:50
如果我冇睇錯好似唔洗考試,如果揸咁既成績好唔好去試下叩?最尾個次成績係四個A,萬一派得唔好,請問叩邊間 ...

凡事要盡力,唔試過,又點知呢?
試咗,就算唔得,都盡力過!
唔好俾自己後悔!加油

照去交,吾收表咪算。试左有1%或以上机会,吾试0%机会。good luck!

yuiyui82 發表於 18-7-5 14:23

Conduct係 b? 正常都b+成績應該冇問題啦,係conduct
反而問題唔係操行,係成績。叩門位少,一定係睇成績先。當個個人都勁過你,機會就細。

操行A,同操行B,好多時係班主任既主觀感覺。學校未必按本子辦事。

回覆樓主

我有冇理解錯?話不設筆試

sugerlucy 發表於 18-7-5 16:29
我有冇理解錯?話不設筆試
係面試咋

王家爸爸 發表於 18-7-5 16:20
操行A,同操行B,好多時係班主任既主觀感覺。學校未必按本子辦事。
但人哋咁講, 我咪好老實以為要跟足指引LOL。

little_yolky 發表於 18-7-5 17:44
但人哋咁講, 我咪好老實以為要跟足指引LOL。
-睇就知你老实人

little_yolky    發表於 18-7-5 18:16

Yanamami 發表於 18-7-5 16:35
係面試咋
其實面試仲難。我諗學校係主考英文。

Ktfk    發表於 18-7-5 20:09

回覆樓主:

成绩咁好一定試,上智真係一間好好既校學

emibaby 發表於 18-7-5 18:31
成绩咁好一定試,上智真係一間好好既校學
校服仲好靚。

little_yolky 發表於 18-7-5 18:17
其實面試仲難。我諗學校係主考英文。
傾閒偈~

有3次遲到? 不知會否影響印象分。