用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 香港書展2018
樓主: b3410
go

香港書展2018  

醒目開學勳章

Giyo 發表於 18-7-18 09:00
麻煩大家幫忙望下,邊間有104 storey tree house 賣。thank you!
可能未有. BOOK DEPOSITORY同AMAZON 都 顥示出版日期是23 AUGUST.

https://www.bookdepository.com/104-Storey-Treehouse-Andy-Griffiths/9781509833771?ref=grid-view&qid=1531881704509&sr=1-7

回覆樓主

請問書展的coupons 是否要打印出來用?今年有app, 不知是否可以出示電子版coupon 呢?

另外今天入場排隊人潮如何,要排到出戶外嗎?

謝謝!

PY-Sing 發表於 18-7-18 10:50
可能未有. BOOK DEPOSITORY同AMAZON 都 顥示出版日期是23 AUGUST.

https://www.bookdepository.com/104-S ...

Thank you!我都check過fun to read未有。我見澳洲出左。商務個webpage都好似係有得賣,所以想睇下書展有冇。thanks anyway

pajamama 發表於 18-7-18 12:05
請問書展的coupons 是否要打印出來用?今年有app, 不知是否可以出示電子版coupon 呢?

另外今天入場排隊人 ...
人不算多,很舒服

pajamama 發表於 18-7-18 12:05

另外今天入場排隊人 ...

請閱使用條款。

想問好白癡的問題 有沒人去書展買中學教科書?

Giyo 發表於 18-7-18 14:06
Thank you!我都check過fun to read未有。我見澳洲出左。商務個webpage都好似係有得賣,所以想睇下書展有冇 ...

有個booth, 英國版$60包順豐。澳洲版昨日書展內見唔到。

mannitol 發表於 18-7-19 14:10
有個booth, 英國版$60包順豐。澳洲版昨日書展內見唔到。

請問記得哪個booth嗎?今天走了一轉也找不到。

Giyo 發表於 18-7-20 01:26

確實邊個booth唔係好記得,應該在這兩行的。佢只有個好細嘅版掛在頂,不顯眼呢!

Giyo 發表於 18-7-20 01:26

其實book depository 入咗discount code HK10, Per order 都係$58,搵唔到,可以考慮這途徑。

mannitol 發表於 18-7-20 10:55
確實邊個booth唔係好記得,應該在這兩行的。佢只有個好細嘅版掛在頂,不顯眼呢!

...

Many Thx!

顏值高 發表於 18-7-4 22:46
天航D6終於面世

是什麼書?

回覆樓主

請問書展有無A to Z mysteries box set?

今年 Metro book無擺 booth :thinking
少買了書

mummyWai 發表於 18-7-24 18:22
今年 Metro book無擺 booth :thinking
少買了書

往年一樓一入大門口就見到page one + metro book, 十分養眼,我好喜歡行呢2個booth, 所有圖書都放得十分整齊,而且有很多平時大型書局見唔到或者好難留意到嘅書,今年冇咗呢2個booth, 就真係有啲失色。

今年喺其他booths 買咗3套英文書,十分抵,其中一套Harry Potter, 只係$390 (1-7集),忍唔住入手。

四隻貓    發表於 18-7-25 15:46

醒目開學勳章

S-Kwok 發表於 18-7-25 10:35
往年一樓一入大門口就見到page one + metro book, 十分養眼,我好喜歡行呢2個booth, 所以圖書都放得十分整 ...
行咗多年書展, 去開的書商的大概位置都記得.
今年發現唔見咗METRO BOOK , 有D 意外.

醒目開學勳章

S-Kwok 發表於 18-7-25 10:35

往年一樓一入大門口就見到page one + metro book, 十分養眼 ...

今年四圍都係confidence。。我哋無買英文書,因為唔多款,有興趣嘅又睇晒。
希望你唔係響bxxgzo買,因為啲書好污糟

bobbob 發表於 18-7-25 18:46
今年四圍都係confidence。。我哋無買英文書,因為唔多款,有興趣嘅又睇晒。
希望你唔係響bangzo買,因為啲 ...

Harry potter 我喺publishers 買,有盒$400,冇盒$390
不過,我真係有喺Bangzo買咗3套書,$100/7本,啲書即拆㗎喎,好污漕㗎

醒目開學勳章

S-Kwok 發表於 18-7-25 20:28
Harry potter 我喺publishers 買,有盒$400,冇盒$390  。
不過,我真係有喺Bangzo買咗3套書,$100 ...
見住啲人搵殺蟲水抹走書上嘅"昆蟲"c