用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有冇人仔女參加了duke of Edinburgh?對升學有幫助? ...
go

有冇人仔女參加了duke of Edinburgh?對升學有幫助? [複製鏈接]

我女話想year10參加duke of Edinburgh,但佢有哮喘及濕疹,唔知係咪好辛苦呢?升學學校會睇嗎
   0    0    0    0

jj100c 發表於 18-7-1 22:52
我女話想year10參加duke of Edinburgh,但佢有哮喘及濕疹,唔知係咪好辛苦呢?升學學校會睇嗎 ...
唔知道對升學有無幫助,對孩子係一個好好的經驗。
囡囡情況要同學校老師傾。

我女話想year10參加duke of Edinburgh,但佢有哮喘及濕疹,唔知係咪好辛苦呢?升學學校會睇嗎 ...

同上的意見!自己以前玩本地金獎,亞细玩芵的銅獎,算不辛苦如行山及露營等!估對升學作用不大。。。

醒目開學勳章

升Six form, 大學?升Six form就應該無用, 大學唔清楚。 純粹個人體驗, 學懂leadership, 阿仔考了銅章, 最辛苦都係2日1夜的野外露營考試

回覆 3b 的帖子

謝謝回覆p
‹ 上一主題|下一主題