用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有沒有用過理工大學最新的 DIMS 眼鏡鏡片?效果如何? ...
樓主: cherrieshum
go

有沒有用過理工大學最新的 DIMS 眼鏡鏡片?效果如何?  

醒目開學勳章

回覆 flyms5 的帖子

請問你看邊個眼醫生, 可唔可以介紹比我..THANKS

回覆樓主:

配咗半年,早幾日驗眼,近視完全冇加深,散光輕微加20度,視光師話效果好好。

往年每年加深差不多100度,我都好滿意DIMS

肥豬豆豆 發表於 19-3-3 11:09
配咗半年,早幾日驗眼,近視完全冇加深,散光輕微加20度,視光師話效果好好。

往年每年加深差不多100度, ...

我也來報告一下:小兒配了 DIMS 鏡片半年,沒有加深,希望近視可以穩定下來。(emoji)(emoji)

面對電子產品盛行年代,希望這鏡片可以幫助我們下一代的小朋友。(emoji)(emoji)

cc_ma 發表於 19-3-6 20:22
我也來報告一下:小兒配了 DIMS 鏡片半年,沒有加深,希望近視可以穩定下來。(emoji)(emoji)

面對電子產 ...

DIMS 效果, 同小朋友年齡有冇關係 ?

assado 發表於 19-3-8 12:57
DIMS 效果, 同小朋友年齡有冇關係 ?

這個我也不知道,兒子10歲,希望其他家長一起分享 DIMS 的成效。

發表於 3 天前 |顯示全部帖子

用了DIMS 半年, 幾天前驗眼, 近視冇加深。

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
keemic77 發表於 19-2-17 12:49
當然會定期檢查啦, 不過每只加10-25度又是否不需要換鏡片呢?

問了視光師, 建議超過75度才需要換鏡片。

發表於 前天 07:49 |顯示全部帖子
cc_ma 發表於 19-3-8 17:25
這個我也不知道,兒子10歲,希望其他家長一起分享 DIMS 的成效。

小朋友8歲, DIMS 見效, 但平日都要護理眼睛, 定時休息。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊