用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 求介紹邊間箍牙好!分享你地小朋友箍牙經驗 ...
go

求介紹邊間箍牙好!分享你地小朋友箍牙經驗 [複製鏈接]

我想聽多d你地小朋友箍牙嘅經驗,邊間好?價錢?箍嘅時候要注意d咩?拜託
   3    0    0    0

UP!有家長可以分享嗎?

swq.helen 發表於 18-7-18 16:25
UP!有家長可以分享嗎?
可以參考以下嘅帖

請問'cool'牙費用: https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2221647&fromuid=1539350

回覆 小時了了 的帖子

Thanks!

iouemily 發表於 18-6-29 17:26
我想聽多d你地小朋友箍牙嘅經驗,邊間好?價錢?箍嘅時候要注意d咩?拜託
...

我覺得最重要是找一間近自己屋企而口脾好的箍牙醫生,因為箍牙期間會有機會甩線及甩釘,而要緊急找醫生

iouemily 發表於 18-6-29 17:26
...
最需要注意既係唔好唔見咗個牙箍,好多男仔都係鍾意食野既時候剝佢出來,走既時候唔記得帶返上去,基本上一年唔見一個。

王家爸爸 發表於 18-8-3 15:23
最需要注意既係唔好唔見咗個牙箍,好多男仔都係鍾意食野既時候剝佢出來,走既時候唔記得帶返上去,基本上一 ...

你指係固定器,傳統箍係箍完就帶,爛咗或唔見就承惠2千要帶幾年,我都經常提個女唔好剝咗出嚟就唔記得帶返,唔提就分分鐘一年唔見幾個

^曾小姐^ 發表於 18-8-4 21:30
你指係固定器,傳統箍係箍完就帶,爛咗或唔見就承惠2千要帶幾年,我都經常提個女唔好剝咗出嚟就 ...
仲要等,做新既需要時間。
‹ 上一主題|下一主題