用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖家學校(九龍塘) 嘉諾撒聖家(九龍塘) 家長入來傾下計啦
樓主: 肥肥師奶
go

嘉諾撒聖家(九龍塘) 家長入來傾下計啦 [複製鏈接]

vvmakyy>>>頭飾只可以用黑色或者粉紅色,唔可以用連埋公仔或有裝飾既,只可以係橡筋,最多可以用絲帶.
至於運動服主色係藍色,有條顏色邊分社,而背面有學校英文名既縮寫就大大隻唔同色咁就易分喇!!

原文章由 vvmakyy 於 07-7-1 18:04 發表
想問各位媽咪

星期六講座老師講穿著校服, 頭飾問題, 想問學校遲些會唔會派通告比我地架, 有d唔係好記得

另外運動服係咪有分5種顏色, 代表5個社架, 但係在 cover playground 時見到套運動服 only 係藍色,  ...

新版本之後, 唔識搵番之前寫過既 message, 好難先至入到來呢到, 明明見到你地有新 message, 但 click 入來又睇唔到, 激死人呀

Dear K1
我和你都一樣15分入呀

原文章由 K1 於 07-6-30 23:05 發表
我就係15分入架!

Dear all
新版面不好用

點解硬係睇唔到近期dpost既.我見到achan同id個名剛剛出現過,但係點解click入去係改版前既post來既?

不如大家講下2007年9月升讀邊班.
綽盈媽咪    -------     2B
綽盈媽咪 ;-)

首先, 多謝各位聖家媽媽的關心, 相信我們的囡囡在我們的關懷及愛護下, 定必會快快樂樂地成長!
肥肥師奶媽咪, Heidi媽咪:
我同囡囡都唔會灰心, 會努力撐下去! 大家都要加油!

老實講, 聖家這樣的做法確實俾我有唔好的感覺, 對小朋友, 對家長, 甚至對老師(因老師講過冇辦法), 但我仍是會相信聖家絕大部份的老師都會愛護我們的囡囡, 希望來年我囡囡會遇到比較包容的老師.

原文章由 肥肥師奶 於 07-6-30 23:05 發表
Hi rita118

很明白你而家既心情,因我囡囡 (小五)一向成績都係麻麻地,每次收到囡囡既報分電話,我都有想暈既感覺,好彩我夠大份,頂得住,如果心血小d 都比個囡激死......

講真,我都未聽過其中一 ...

轉左地步呀,去PART2喇咁多位!!!

Re: 嘉諾撒聖家(九龍塘) 家長入來傾下計啦

首先, 多謝各位媽咪的支持, 我和囡囡會繼續支持下去.

相信我們的小朋友會在我們的關懷及愛護下, 定必會快快樂樂地成長! 我相信聖家一定會有包容及關心學生感受的老師!!!

我尋日都post過, 不過唔知去0左邊樹!

原文章由 rita118 於 07-7-5 13:42 發表
首先, 多謝各位媽咪的支持, 我和囡囡會繼續支持下去.

相信我們的小朋友會在我們的關懷及愛護下, 定必會快快樂樂地成長! 我相信聖家一定會有包容及關心學生感受的老師!!!

我尋日都post過, 不過唔知去0左邊樹!

HI, 我女兒9月要選校,請問可否與我我分享此校一齊背景

原文章由 yuki877 於 05-7-19 18:31 發表
Hi 各位好,我女女又係今年升小一,乜已經知道派邊班呀   
HI, 我女兒9月要選校,請問怎樣可進入此校

原文章由 Heidi媽 於 07-7-1 19:51 發表
vvmakyy,

頭飾應該係可以用粉紅色和黑色, 沒有公仔的, 粉紅色絲帶也冇問題!

至於運動服, 當學校收左你的時候已同小朋友分左社, 所以唔洗擔心, 只要你訂校服, 學校會比番資料校服商小朋友係屬於那個社.

...
H工.你好,好想同你分享此校嗎?我好想9月替女兒選此校,請問有何良計,多多指點.

我囡囡p.6B,真算好運囡囡成績中上,我問佢有關一科唔合格, 要補考三科主科,佢話完全無聼過。
‹ 上一主題|下一主題