用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 3條1的迷思。。。
樓主: hohoho888
go

3條1的迷思。。。 [複製鏈接]

namc 發表於 19-1-17 10:04
我可以講,有學校一定要你111先有機會,我試過去叩門幾間,講明要111既,跟本佢一早就分好邊D有填佢,邊D無.... ...
係, 好似聖雅各, 只有200 籌, 有籌仲要睇下當中有無111, 沒有的, 有籌都是陪跑

係唔係111 睇你有幾心儀間小學 ??
間小學講的111又是否真???  ~~ 以住資料會告訴你真的假不了,
現在好文字藝術,
~~ 叩門全IN, 111 係增加機會, 但如果是心儀, 咁都大把信及會111
~~ 有D真係111 ,先IN, 這樣好一點, 從自行有多少人申請, 已經知道自
已叩門有多少人掙, 有多少機會, 唔會下下幾百人掙1X個位 (大校1X, 細校1X內)

subb 發表於 19-1-17 10:56
係唔係111 睇你有幾心儀間小學 ??
間小學講的111又是否真???  ~~ 以住資料會告訴你真的假不了,
現在好文 ...
是否真111, 真係要自己睇真D 嫁
去簡介會啦, EK 爬文啦, google 一下啦
就會知道邊d 是堅要111了

其實自己鐘意得個間學校,點解唔諗住111 ? 我都有D唔太明

namc 發表於 19-1-18 10:20
其實自己鐘意得個間學校,點解唔諗住111 ? 我都有D唔太明
其實感覺就係我好鐘意佢啊, 但結婚? 都係諗諗先...  咁囉

hohoho888 發表於 18-6-27 21:21
現階段大家焦點在叩門,音樂椅。
當日111 估計有部份家長是為了叩門加分或增加可叩機會。
如果心儀的是熱 ...

視乎你心儀果間小學叩門收生條件同實際往績,間間唔同的...有啲睇111,有啲要1個1,有啲放過喺頭3就得,有啲係只睇實力,有啲係冇得估。如樓主可以分享係邊間相信有助大家分析同分享經驗。
‹ 上一主題|下一主題