用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 VTC / IVE 入學申請。
go

VTC / IVE 入學申請。

要求最少五條2,有冇人達唔再五條2都入到學?

http://www.vtc.edu.hk/admission/tc/procedure/s6/admission-procedure/application-submitted-from-1-june-2018-onwards/important-dates-and-submission-of-application/

我昨晚登記左。淨係入個人資料同比錢。沒有位置選科 話要11/7-16/7去聯招中心

咁現報名了名。 跟當天才到聯招報名有咩分別。請高人指點

phoebepanpan 發表於 18-6-26 15:08

係有offer先係,開榜先去申請就唔止

^曾小姐^ 發表於 18-6-27 15:35
係有offer先係,開榜先去申請就唔止

IVE 话放榜后才報名,連報名费都会贵些。
2月前報名是170元。6月報300元。

回覆 phoebepanpan 的帖子

其他大專唔知,IVE 冇5科2,就算之前已给CO, 都冇得讀,只可讀 FD 基礎文憑。

醒目開學勳章

phoebepanpan 發表於 18-6-26 15:08

讀完FD L3
可駁IVE HD課程

Hkcc, hkuspace都有預早報喎,老友快d攞返個offer做住水泡先啦!

tszyan1001 發表於 18-6-28 20:50
Hkcc, hkuspace都有預早報喎,老友快d攞返個offer做住水泡先啦!
我仔 predicted 有19分 , 5月in 完CU science 有 bonus point , 反而3月報左既 HKCC 到而家都未有任何 Conditional Offer ... 水泡都唔易攞

回覆 tszyan1001 的帖子

我仔乜都冇報, 佢打算唔讀

hugub 發表於 18-6-29 09:39
我仔 predicted 有19分 , 5月in 完CU science 有 bonus point , 反而3月報左既 HKCC 到而家都未有任何 Cond ...
唔係喎!正常一定有conditional offer,交咗報名費未?check吓 email先啦

phoebepanpan 發表於 18-6-29 13:50
回覆 tszyan1001 的帖子

我仔乜都冇報, 佢打算唔讀
想揾工?

tszyan1001 發表於 18-6-29 18:00
唔係喎!正常一定有conditional offer,交咗報名費未?check吓 email先啦
打去HKCC問過佢地話暫時未有co比我仔 (我地報機械工程 HD) ... 要睇下 11/7 放榜當日會唔會有woo....

阿Q d諗可能我仔唔屬於HKCC , 佢係入到 POLY U既所以冇HKCC  CO

http://www.vtc.edu.hk/admission/tc/procedure/s6/admiss ...

你去E-app 睇吓是否可報

tszyan1001 發表於 18-6-28 20:50

hku space ass 無去面試。激死。

hugub 發表於 18-6-29 09:39
我仔 predicted 有19分 , 5月in 完CU science 有 bonus point , 反而3月報左既 HKCC 到而家都未有任何 Cond ...

你有否於Eapp 內填寫及upload你學校的成績及slp file 等資料? 我於五月中報,五月尾面試後,6/6入去HKCC application 的網頁checkstatus顯示有conditional offer

係呀用Eapp報架。。。3月已經upload左F.4-F.6 成績表,我報機械工程,呢科不設面試。。。

maychan1997 發表於 18-7-1 13:47
你有否於Eapp 內填寫及upload你學校的成績及slp file 等資料? 我於五月中報,五月尾面試後,6/6入去HKCC ap ...
請問你報咩科?

回覆 hugub 的帖子

我報design,朋友比我早報Cultural & Language,五月頭已收到CO

回覆 maychan1997 的帖子

有否入去HKCC application 的網頁checkstatus?在Eapp內是看不到有否比CO的。如果有,機械工的CO要求應該是11

maychan1997 發表於 18-7-2 08:00
回覆 maychan1997 的帖子

有否入去HKCC application 的網頁check番status?在Eapp內是看不到有否比CO的。 ...
Thx a lot