用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 九聖天 VS 油基顯 ?
go

九聖天 VS 油基顯 ? [複製鏈接]

我個囡去九龍灣聖若翰天主教小學同油塘基顯小學叩門,兩間都通知收咗佢,現在唔知選邊間好?有無人可以俾D建議?多謝!

1    0    0    0

GinnyLam 發表於 18-6-25 15:27
我個囡去九龍灣聖若翰天主教小學同油塘基顯小學叩門,兩間都通知收咗佢,現在唔知選邊間好?有無人可以俾D ...

二間都是一線好学校.  我覺得分別不大,油顯活動教學,功課也不少。九聖應該會谷d,有出國交流。它們都是官津学校,学生能不能band 1中,我覺得都靠家長和学生的付出。如果是我,我會從学校遠近作考慮點。

回覆 GinnyLam 的帖子

我女在九龍灣聖約翰天主教小學就讀,個人覺得唔錯,每年升中多數首三志願可以派BAND1 或BAND2頭,算是理想。平時功課我覺得唔谷,因為阿女通常一小時以內可以完成功課。冇分精英班,但會各班分科抽同學補弱或增潤。如果返學方便,系個好選擇。你查2017全港最受歡迎小學觀塘區,呢間受歡迎程度最高。油塘基顯,工作關係曾經接觸,學生很有禮貌,寫字非常工整,老師循循善誘,也很好的。

GinnyLam 發表於 18-6-25 15:27
我個囡去九龍灣聖若翰天主教小學同油塘基顯小學叩門,兩間都通知收咗佢,現在唔知選邊間好?有無人可以俾D ...
請問妳最後揀邊間?因今年9月我都要揀

回覆樓主:

油基顯要1-1-1嗎?
‹ 上一主題|下一主題