用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 想問边張visa附屬咭,可以入機埸貴賓廳
樓主: ning673
go

想問边張visa附屬咭,可以入機埸貴賓廳 [複製鏈接]

醒目開學勳章

回覆樓主:

銀聯同hsbc有嗎?

醒目開學勳章

scso 發表於 18-7-9 13:36
國泰AE有2隻咭,一隻是銀色另一隻是綠色,我係銀色,頭一年免年費,主咭+附屬咭一年共消費15萬第二年主咭 ...

不是每間商戶收AE, 所以我老公叫我出Visa, 我都用緊AE銀咭, 上年簽賬額差5仟才夠15萬, 他們免了年費, 但今年就不能使用Priority pass, 如果附屬咭沒有年費要求, 就可以出埋

3b 發表於 18-7-9 17:13
不是每間商戶收AE, 所以我老公叫我出Visa, 我都用緊AE銀咭, 上年簽賬額差5仟才夠15萬, 他們免了年費,  ...

附屬咭是免年費的

scso 發表於 18-7-9 21:40
附屬咭是免年費的

請問澳洲悉尼可用AE Cathay 咭入lounge嗎?

Ngantsui 發表於 18-8-19 12:34

不清楚

Ngantsui 發表於 18-8-19 12:34

應該可以:
https://www.plaza-network.com/location_detail?airport=Sydney%20Airport&city=Sydney&location=American%20Express%20Lounge%20in%20partnership%20with%20Plaza%20Premium
‹ 上一主題|下一主題