用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 聨繫中學一問
樓主: MimiCactus
go

聨繫中學一問 [複製鏈接]

little_yolky 發表於 18-6-26 14:22
聯繫中學係QC或QE就係。

我梗係講平民聯中啦

little_yolky 發表於 18-6-26 09:42
我意思係, 先派晒聯繫/直屬/一條龍位, 包括B1/B2/B3(只限龍校), 有剩位會撥返入公海, 所以, 唔會好似部份JM ...
糾正一下

龍津學生填咗表話直升就唔需要再參加派位 (自行同大抽獎都唔需要).

該校所有係統一派位階段可選位都只係非保留位

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 18-6-26 14:46
糾正一下

龍津學生填咗表話直升就唔需要再參加派位 (自行同大抽獎都唔需要).
吓? 即係無得食兩家茶禮? 咁好危喎, 即係講俾另一帖位JM聽先。

little_yolky 發表於 18-6-26 15:10
吓? 即係無得食兩家茶禮? 咁好危喎, 即係講俾另一帖位JM聽先。
津校既龍校一向運作如此

EDB既升中家長須知P.6都有講:
http://edb.gov.hk/attachment/tc/edu-system/primary-secondary/spa-systems/secondary-spa/general-info/Notes_For_Parents_2018_TC.pdf

遞咗表話直升, 但如果手多去報直資, 都會被人DQ咗直升資格

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 18-6-26 15:16
津校既龍校一向運作如此

EDB既升中家長須知P.6都有講:
對學生嚟講, 咁可能直屬個靈活性仲大D。

little_yolky 發表於 18-6-26 15:30
對學生嚟講, 咁可能直屬個靈活性仲大D。

對B1學生嚟講係

對B2/B3學生嚟講, 龍校安排更加安心

‹ 上一主題|下一主題