用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 急! 旅遊保險
go

急! 旅遊保險 [複製鏈接]

阿女會同同學去畢業旅行, 學校強烈建議要買旅遊保險。請問在香港可以買到由英國出發的行程嗎?  還是要上英國的保險公司買?
   1    0    0    0

CircleFat 發表於 18-6-21 20:55
阿女會同同學去畢業旅行, 學校強烈建議要買旅遊保險。請問在香港可以買到由英國出發的行程嗎?  還是要上英 ...
份留學保有冇包埋?

阿女會同同學去畢業旅行, 學校強烈建議要買旅遊保險。請問在香港可以買到由英國出發的行程嗎?  還是要上英 ...

香港買的旅遊保險大多要香港出發 。

問下學校有沒有介紹 , 又或者上英國Bupa , AXA , 保誠裝睇下 。

回覆樓主:

我仔嘅係全年旅遊保,最近問過,只要係香港出發後180日內就包,唔理去幾多個國家。

不過阿仔出年復活節可能唔返香港,暑假如果遲過7月頭返到香港就可能有會有段時間冇效!因為明年考AL,應該6月尾可以走,如果真係有事要遲返,咁就打算用送旅遊保嘅信用卡(例如AE)訂機票返香港。

http://www.suuk.com.hk/info/news_view.asp?id=3237

我都想知, 小姐會係 Perth 直接去玩 Sydney 12 日,  有無人話我知邊度買到旅遊保險

英國post office 可買 旅遊保險,只要有英國地址和已經註冊英國GP, 價錢相對平。我曾經幫女兒買過,我在香港上網買,再forward 保單去亞女電郵。

謝謝各位提供的意見。

回覆 JustAParent 的帖子

Thanks.   這個文章很有用。

Rowena 發表於 18-6-22 09:10
英國post office 可買 旅遊保險,只要有英國地址和已經註冊英國GP, 價錢相對平。我曾經幫女兒買過,我在香 ...
謝謝。英國post office 的保險買得過, 價錢OK。
‹ 上一主題|下一主題