用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 (旺角)德萃小學有 offer 報到區
樓主: lulu0307
go

(旺角)德萃小學有 offer 報到區  

醒目開學勳章 王國長老

路過搭訕

已經有臨時註冊既學校係可以 search 到既

大埔德萃已完成註冊, 可以睇埋幾時出臨時註冊日期, 但旺角係完全無資料, 連臨時註冊資料都無.

http://applications.edb.gov.hk/schoolsearch/schoolinfo.aspx?langno=2&scrn=603600000123&type=

主頁 > 學生及家長相關 > 學校資料 > 學校資料搜尋及學校名單 > 學校搜尋

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

旺角德萃所寫既地址係呢間幼稚園, 有關幼稚園仍然係教育局註冊名單之內

香港漢文師範同學會學校(幼稚園部)

http://applications.edb.gov.hk/schoolsearch/schoolinfo.aspx?langno=2&scrn=130060000111&type=

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 18-6-17 13:37
路過搭訕

已經有臨時註冊既學校係可以 search 到既

路過

請問點 search 到只係做咗臨時註冊  而又未做正式註冊學校資料  你post 條link 係search 到註冊學校 而有埋臨時註冊日子

醒目開學勳章 王國長老

cy210 發表於 18-6-17 13:44
路過
係用學校名 search, 好似德莘小學, 係學校名稱個度入名就可以 search

主頁 > 學生及家長相關 > 學校資料 > 學校資料搜尋及學校名單 > 學校搜尋

回覆 hv245 的帖子

我仔都係天主教津校,而且情況相似

回覆樓主:

大家有無留位?

hv245 發表於 18-6-18 17:48
我都係津校, 天主教學校, 雖然包容但課程緊迫, 老師又不會變通。

我都係,唔知係咪同校?

aloha_hollie 發表於 18-6-20 16:32
大家有無留位?

已留

回覆樓主

想問大家 填form時 有填揀大埔校定九龍校嗎?
點解我無印象既?
[/url]

puipuiyan 發表於 18-6-20 22:33
想問大家 填form時 有填揀大埔校定九龍校嗎?
點解我無印象既?

網上報名時有揀

BIGBOSS888 發表於 18-6-20 22:34
網上報名時有揀

死火 我無印象
我揀大埔校 但waiting
[/url]

回覆樓主

請問係咪旺角校都有offer?
有冇填大埔但被派旺角

請問有無人小一waiting而有offer喇?

回覆 adachris2012 的帖子

朋友waiting打電話求情後录取左,不過是幾個月前的面試

回覆樓主

收到小一 Offer
太子 campus (emoji)(emoji)‍♀️

lazymeow 發表於 18-6-20 23:46
請問係咪旺角校都有offer?
有冇填大埔但被派旺角

我係喎

醒目開學勳章

lulu0307 發表於 18-6-16 21:21
民生是傳統的小學,其實不算很谷,只是大班教學,一班45人,老師平時上課大多是叫學號,小朋友容易被忽略!  ...

35都好多

仲要45

回覆樓主

德萃會一直行活動教學?