用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 叩門還未有結果,6月中要到註冊學校交錢買書薄費和校服 ...
樓主: fengslee
go

叩門還未有結果,6月中要到註冊學校交錢買書薄費和校服費 [複製鏈接]

我的經驗:當年小一派得唔好,但都要註冊,註冊嗰日只留位,乜都冇做,我估個職員都知點解,所以佢只係輕描淡寫咁講,不過我攞走晒書單、校服供應商嘅資料,到最後,叩唔到,8 月尾唯有去買書及做校服,校服冇問題,但書就唔齊,到開學都買唔到,最後係一位同學開咗學退學,老師叫我比錢買返。

回覆 小長方型 的帖子

學校應該唔比

mayyylai 發表於 18-6-14 15:56
我的經驗:當年小一派得唔好,但都要註冊,註冊嗰日只留位,乜都冇做,我估個職員都知點解,所以佢只係輕描 ...

你小朋友而家讀得開心嗎?有冇再轉校?

我的小朋友在註冊嗰日交齊所有費用, 買了書和只買了一套校服.

可能因為是借校網派位原因, 校車方面未決定是否開線, 只登記名字, 沒有收錢.

叩門成功後, 新學校有部份課本是相同的, 可以用.
而校服是同一間供應商, 拿了未拆的校服到供應商換新校服.

回覆 Duffy727 的帖子

我小朋友升二年級時考到插班
佢一年級嗰間學校學習比較淺,好多國內小朋友無讀幼稚園,英文由 A 開始寫,再加上有非華裔小朋友,中文又唔太深,但佢最唔鍾意係有個問題小朋友,經常攪佢,但學校冇理會。

我自己教佢小二啲功課,然後考插班。

回覆樓主:

我唔買住,無咁抵啫
‹ 上一主題|下一主題