用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 考劍橋一問
go

考劍橋一問 [複製鏈接]

小朋友K2, 想考定一張劍橋看門口,同埋出年升小一預左要叩門,所以想問下,我應該幫小朋友報邊隻劍橋試,因為上網見到好多款,驚報錯,同埋考試範圍邊度可以參考?要温D咩嘅呢?
   1    0    0    0

私幼生見直私 小學(K2summer 開始) 好多有mover, 考15滿分.  有不少叻些就flyer.   

我個時冇報過都冇考, 同你意見, 考P1其實冇特別用, 叫做人有我有. 如果冇咩壓力又有時間就去考.

rainiebb 發表於 18-6-10 00:33
小朋友K2, 想考定一張劍橋看門口,同埋出年升小一預左要叩門,所以想問下,我應該幫小朋友報邊隻劍橋試,因 ...

建議你 google search 本 2018 handbook for teachers 參考下。

幼稚園都係Starters,Movers, Flyers.
上Cambridge 網睇下

rainiebb 發表於 18-6-10 00:33
小朋友K2, 想考定一張劍橋看門口,同埋出年升小一預左要叩門,所以想問下,我應該幫小朋友報邊隻劍橋試,因 ...

我BB想當年(6年前)系K2⃣️時考左mover 14盾
小一系叩門入嫁 可能都有D幫助

回覆樓主

‹ 上一主題|下一主題