用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 WKF vs 英皇書院同學會小學 (跪求意見!) ...
go

WKF vs 英皇書院同學會小學 (跪求意見!)

小朋友女仔讀緊IB幼稚園,喜歡活動教學,有妹妹跟尾,有以上兩個offer, 請問選擇邊間好。

小朋友乖巧聰明,但多愁善感,欠缺自信和安全感,容易焦慮。需要有愛心的老師引導。學習方面有責任感,對自己要求高。

雙職家長,對學習支援有限,約一小時。

可隨時搬。謝謝

sunnymama2 發表於 18-6-9 09:53
小朋友讀緊IB幼稚園,喜歡活動教學,有妹妹跟尾,有以上兩個offer, 請問選擇邊間好。

可隨時搬。謝謝

She will love WKF!
我朋友三個小朋友都wkf ,英文好好,好有自信。不過自己要比少少功課佢地,不然太輕鬆開心。佢咁講。

happy school 會選擇 WKF...!!

mamamic 發表於 18-6-9 09:56
She will love WKF!
我朋友三個小朋友都wkf ,英文好好,好有自信。不過自己要比少少功課佢地,不然太輕鬆 ...

請問wkf 多唔多收sibling? 如果讀英皇,係必收生。好驚小一之戰

sunnymama2 發表於 18-6-9 10:06
請問wkf 多唔多收sibling? 如果讀英皇,係必收生。好驚小一之戰

多,但唔一定收。都要努力預備。

sunnymama2 發表於 18-6-9 09:53
小朋友女仔讀緊IB幼稚園,喜歡活動教學,有妹妹跟尾,有以上兩個offer, 請問選擇邊間好。

小朋友乖巧聰明 ...

兩間學校距離好遠,英皇傳統小一,但黃錦輝活動教學 ,視乎你希望女女想讀咩中學,如果想中西區就英皇,如果要龍校就黃錦輝

綠茶新地 發表於 18-6-9 11:59
兩間學校距離好遠,英皇傳統小一,但黃錦輝活動教學 ,視乎你希望女女想讀咩中學,如果想中西區就英皇,如 ...

兩間學校在提升學生自信、以及在學生關注度高那間較好?