用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 觀塘官中或是呂郭碧鳳好...??
樓主: wylee815
go

觀塘官中或是呂郭碧鳳好...?? [複製鏈接]

wylee815 發表於 18-6-20 14:54
是女.  其實 Band 1 和 Band 2 學校都會睇.  直資亦有考慮.  有無好意見?

如會選女校,官塘區的Band 1女校籃田聖保祿、聖傑靈、梁式芝也不錯。

Band 2頭較出名的就是呂郭碧鳳和寧波第二。

tpmon 發表於 18-6-20 15:17
如會選女校,官塘區的Band 1女校籃田聖保祿、聖傑靈、梁式芝也不錯。

Band 2頭較出名的就是呂郭碧鳳和寧 ...
多謝你的意見.  你都是官塘區?  那你有無考慮直資?

wylee815 發表於 18-6-20 15:49
多謝你的意見.  你都是官塘區?  那你有無考慮直資?

我以前未結婚前,在官塘區成長和讀書。

結婚後,因經濟原因,已不在九龍區住了。

我自己讀書的年代,官塘區沒有直資。現在聽說匯基(東九龍)不錯。

tpmon 發表於 18-6-20 15:55
我以前未結婚前,在官塘區成長和讀書。

結婚後,因經濟原因,已不在九龍區住了。
明白.  多謝意見.

醒目開學勳章 貢獻勳章

响我心目中,順天同觀中差唔多,但聽返嚟~近年順天成績好d

女仔,觀中套校服靚d

呂就... 可能响我年代係新校,所以唔能夠比較,不過觀中都應該開早過呂3-5年
恐龍家

其實呂郭在官塘區多數什麼banding 學生選擇?
‹ 上一主題|下一主題