用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍靈糧堂AM VS 培道PM
go

九龍靈糧堂AM VS 培道PM [複製鏈接]

請問大家會揀邊間?如果只睇幼稚園環境同學術邊間好?麻煩大家俾D意見,謝謝🙏🏻
   0    0    0    0

回覆 Elaine1121 的帖子

女兒是靈糧堂畢業生,現已讀小學。因是HAPPY SCHOOL ,課程簡單又淺,如沒有大變化,書本仍然用晶晶套書的話,代表課程完全零進步。書內圖片是手繪圖,與現在幼兒教育的理念背道而馳。
當年小女考直資學校係全軍覆沒(小女是攞學業成績獎)
但女兒當年的同學升上小學後,大部份成績非常理想,都是考級頭內,可見,學校係有能力吸引一班資質較好的小朋友就讀。但所有教小朋友都是靠父母參與及支找。
另外,大部份弟弟妹妹都沒有讀靈糧堂,包括我細兒子。

Elaine1121 發表於 18-6-6 13:02
請問大家會揀邊間?如果只睇幼稚園環境同學術邊間好?麻煩大家俾D意見,謝謝🙏🏻 ...
如果俾我選擇,一定係培道,因有小學BACK UP,我細囝幼稚園有小學BACK UP,上年簡直放萬個心。

明白,多謝你嘅回覆🙇🏻‍♀️其實本身已經買哂校服交哂錢,但突然培道call我話下午班有位,2間都係happy school,所以1516中,聽完你咁講我知道應該點揀。

培道
‹ 上一主題|下一主題