用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 循理會美林小學vs水泉澳小學, 大家會點揀同點解? ...
go

循理會美林小學vs水泉澳小學, 大家會點揀同點解? [複製鏈接]

幫朋友問, 2選1, 大家會點揀?
據我所知, 水泉澳係暫未有校舍, 要4年後先起完, 今年9月係暫借一大圍小學舊校址, 就咁0岩係循理會美琳小學的舊校舍啦! 水泉澳係由東華三院承辦, 咁資源一定高, 但校長新老師新, 咩都要由零開始去配合.
而循理會美林小學係循理會白普理基金循理小學分拆下午校, 再與沙田公立美林小學合併.

想請教一下, 大家點去揀呢兩間學校? 謝謝大家的寶貴意見!

0    0    0    0

美林

水小未開乜都唔知﹐
但美林有舍、有成績﹐
點計都係美林好D。

bluerain_baby 發表於 18-6-6 10:00
據我所知, 水泉澳係暫未有校舍, 要4年後先起完, 今年9月係暫借一大圍小學舊校 ...

美林  

bluerain_baby 發表於 18-6-6 10:00
據我所知, 水泉澳係暫未有校舍, 要4年後先起完, 今年9月係暫借一大圍小學舊校 ...

我支持水仔,因為派位新校自動33% band 1, 而且東華三院肯定會調配好老師過去,唔會全無默契既。

如果是我選美林,水小未知數借的校舍沒翻新完,環境麻麻、校長老師一切要磨合,話是四年後搬返水泉澳但係總沒開始動工
‹ 上一主題|下一主題