用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 KTS vs 聖約瑟英文小學 vs 德兆
樓主: Happymama88
go

KTS vs 聖約瑟英文小學 vs 德兆

H9713325 發表於 18-6-4 21:05
St joe band 1 生係唔會升原校,band 2 果班先會。。。

最好了解清楚先發表意見,唔好隨便亂up當秘笈老點 ...

我識人在讀,知道派位資料。

這不是灣仔St Joseph,因灣仔那間係人知好。

真係有派位資料就唔會係度隨口up啦

H9713325 發表於 18-6-4 21:10
真係有派位資料就唔會係度隨口up啦

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3295079&extra=page%3D1&page=2

回覆樓主:

我當然有資料

tpmon 發表於 18-6-4 21:24
我當然有資料

只有唯一好處,是最top < 10好彩入到中西區St Joseph。

其餘2間小學整體較好。

回覆樓主

德兆入band 1中學50-60%,在地區津校來說係好靚嘅figure

我唔知Kln bay St Jo有幾多,但斷估就算高過德兆,都係至多高10%左右(我純粹估計兩間差不多),有資料嘅請提供

雖然St Jo個”package”好啲,但我又唔覺得值得俾學費去讀

siden 發表於 18-6-4 21:39
德兆入band 1中學50-60%,在地區津校來說係好靚嘅figure

我唔知Kln bay St Jo有幾多,但斷估就算高過德兆 ...

我與siden 看法一致。

吓,岩岩明明話"兆強俾st joe 高好多班",點解突然又變左"就算st joe 高d 都唔會差得遠"....同一個post 講既野內容相反既?。。

我好亂呀!8

Happymama88 發表於 18-6-4 20:39
回覆 ToMing123 的帖子

其實St Joe都真係好好,只係我覺得配套同資源似乎唔夠另外二間多,所以既然細佬有 ...

如果哥哥讀緊,而本身都覺st joe 好好。
我會選同哥哥同一間,方便考試同假期一樣。