用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 18/19 年度小一統一派位統計 (部份資料已分類 #3) ...
樓主: miriam
go

18/19 年度小一統一派位統計 (部份資料已分類 #3) [複製鏈接]

唔該曬

cattz288 發表於 18-6-5 17:35
咩係乙4入左不可思議??

回覆錯咗, 已刪除
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

zebrabb 發表於 18-6-5 17:21
請問假如家長話好肯定自己冇填錯,而又乙四入到一所不可思議的學校,那麼打去教育局可不可以跟進呢?
...

如果家長要向EDB投訴, 通常EDB都會叫家長提供"證明"是有甚麼問題?

那需要以下資料:
1. 家長統一派位表副本和派位証明 (派咗邊間學校)

2. 令投訴人覺得有問題既資料, 如:
    - 其它家長既統一派位表副本和派位証明 (派咗邊間學校)

如果無齊呢D資料, EDB通常都唔會理.

如果有齊, 可馬上去EDB投訴, 最好去埋"申訴專員公署"投訴, 呢個部門最鍾意捉其它部門既錯處
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

62網 家長報料:

乙一石鐘山 唔入
乙一荃天, 唔入
乙三柴天, 中柴天 <~~呢個資料存疑! 有人放乙1,2都唔入喎!

hkpapa852 發表於 18-6-6 09:51
如果家長要向EDB投訴, 通常EDB都會叫家長提供"證明"是有甚麼問題?

那需要以下資料:

謝謝,萬一真係錯了,那麼會影響到她已註冊的學校嗎?其實是不關我事,但係眼看其他家長中寶,我見到也不開心。

zebrabb 發表於 18-6-6 12:09
謝謝,萬一真係錯了,那麼會影響到她已註冊的學校嗎?其實是不關我事,但係眼看其他家長中寶,我見到也不 ...

每年論壇都有不少家長話朋友派位結果點點點,一定係派位有問題。但一叫佢地提供資料,就永無下文,點解呢?

好多人永遠唔會透露事實之全部俾人知。正如呢個世界邊會有咁多人甲1入LS一樣。

Update返呢邊個post

Net 91
乙一入沙呂
乙一入一呂
乙一入沙循

乙一不入沙呂
乙二不入馬循
乙三入慈航

zebrabb 發表於 18-6-6 12:09
謝謝,萬一真係錯了,那麼會影響到她已註冊的學校嗎?其實是不關我事,但係眼看其他家長中寶,我見到也不 ...

已有一單証實係當事人填錯學校編號了!

hkpapa852 發表於 18-6-6 15:00
已有一單証實係當事人填錯學校編號了!

謝謝,因為當時人不肯提供資料,有古惑。

32網, 乙8入基全

醒目開學勳章 王國長老

https://www.baby-kingdom.com/for ... ad&tid=21567489
1海寶 2石聖 3利東聖伯多祿
入乙三
‹ 上一主題|下一主題