用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Delete
go

Delete [複製鏈接]

Delete
   2    0    0    0

坑真幼稚園教得好淺,冇乜功課,k1 不寫字,好像k2下學期才寫,
k3  下學期每日寫日記,不限字數,寫一句又得,寫一頁又得,寫下寫下,中文識得幾多字。 英文就淺,現在好像有英文功課。

程度淺,3 年很輕鬆愉快的過去,如果想讀真小,就唔洗擔心程度淺,因為銜接ok, 小學1 年級,普教中,上學期,中文課只教拼音,不教中文字,下學期才教課本。

中英數孝試很淺,大部份人A,很大成功感,我比較過高小的一年級英文卷,深真小起碼一個學期 ,高小3份英文卷,(共21 頁),真小 才7頁。

我小朋友係高幼讀緊 (大女有細佬跟尾)
1)高幼培養到小朋友好多方面發展,德育好,小朋友都好喜歡翻學,學術都係非一般龍幼既淺,esp係中文科,可以講佢k2程度深過KV and SC,k2預平日3樣功課,星期六日有4-6樣不等
2) 小朋友都有唔少機會表演,早會午會都有請小朋友上台跳舞或做體操或話劇 etc,所以我家小孩都好有自信,都係學校培養
3) 小朋友都有唔少機會係課堂有show and tell
4)升直私小成績好亮麗,因為學校都唔會公開
5) 一班大概26-28人,三位老師(其中一位班主任)

icebbs 發表於 18-6-7 05:09
我小朋友係高幼讀緊 (大女有細佬跟尾)
1)高幼培養到小朋友好多方面發展,德育好,小朋友都好喜歡翻學,學 ...
仲有每年一次家長觀課,俾家長親身了解小朋友日常的學習活動。

wilddliw 發表於 18-6-1 20:07
兩間都係pm,女仔,但有細佬跟尾,揀邊間好?

幼稚園同小學學術上係唔係高記會強D? 但中學名氣又好似真光 ...

請問你最後點揀?

回覆樓主

請問樓主最後㨂邊間?

回覆樓主

最後揀左坑真
‹ 上一主題|下一主題