用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 2019 Sep 去英國讀Y12交流區
樓主: JN125
go

2019 Sep 去英國讀Y12交流區  

回覆樓主

請問有冇囝囝收到Radley School通知11月尾到英國考入學試?大家對這校評價怎樣?

JN125 發表於 18-6-7 17:18
回覆 溫迪媽媽 的帖子

跟進得密是否較新或細規模的?我的茅盾是覺得大和老牌的有"江湖地位",多D選擇, ...

我路過的,都諗過下年Y12,可PM 資料給我嗎?

bmw123 發表於 18-10-20 22:17
我路過的,都諗過下年Y12,可PM 資料給我嗎?
你打算2019 y12?  咁真要快快快了,因為都已有部份學校已停止申請啦,其實近昵幾個星期都有好多education expo, 你有去嗎?Agent 方面,我資詢過的有AA, Britanxxx.  一間大規模D,資歷深D。另一間四年左右,宣傳活動多D,資訊都比前者多。各有優缺點。

大家有offer未?

小囡有一個offer,30/11最遲交acceptance letter。但想等另一間,要1/12先有result。唔知點算!

醒目開學勳章

etoile 發表於 18-11-21 17:05
大家有offer未?

小囡有一個offer,30/11最遲交acceptance letter。但想等另一間,要1/12先有result。唔知 ...

可否話工幹, 要12月1日才回覆?

大家有offer未?

小囡有一個offer,30/11最遲交acceptance letter。但想等另一間,要1/12先有result。唔知 ...

未有offer, 但等緊(emoji)

阿囡好叻啊

my daughter has also received an offer from one of the boarding schools, and she is waiting for the news from another school which she wishes to go the most..  

are we waiting for the same school that to release the results on 12/1?

我囝考了4間,排第三選擇的已有offer (下月中要比deposit), 另第二選擇的只on waiting list, 第一、四選擇仍未公布。

回覆樓主

我囝報咗三間,都未有offer, 等待的日子好漫長⋯⋯

大家有offer未?

問ageny試下delay幾日,我估佢地應該有經驗嘅

大家有offer未?

想当年我是直接告诉心仪的学校已有 offer 要回复, 请求他们早点给答复

回覆 spiderlily 的帖子

好提議喔,請問當年的學校有否提早比offer你?

JN125 發表於 18-5-31 10:52
大家好!計劃送兒子到英國讀A level, 沒經驗,希望大家多多指教🙏
已在agent做了tests, 搜集合適學 ...

Plymouth 在市中心,方便出入,但是相對其他Boarding School 比較細,學生老師關係都算親近,好像不太操成績。朋友孩子在那裡讀書,所以有少少資料,希望幫到你啦。

回覆 kykyma2000 的帖子

謝謝你喔。最終也是因為它較細沒有報考

回覆 etoile 的帖子

一般可以 extend offer 架 ,最少一星期,快問你的 agency

大家有offer未?

只差一日,兩間學校一齊問啦!一面extend offer,一面提早offer,是但一間肯就成!

預祝你成功收到心儀學校offer!

3b 發表於 18-11-21 17:07
可否話工幹, 要12月1日才回覆?
主要由我聯絡,家庭煮婦冇得出差呀!

SINSINMUM 發表於 18-11-21 17:36
my daughter has also received an offer from one of the boarding schools, and she is waiting for the  ...
Same here!

SINSINMUM 發表於 18-11-21 17:38
are we waiting for the same school that to release the results on 12/1?
AA嗰D可能同一日放榜。