用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳Playgroup
go

將軍澳Playgroup

我係新長媽媽,想問將軍澳區有咩playgroup 介绍?

回覆樓主:

我都係將軍澳, 我都想知呀

我join過kidsplayhouse, 一歲時上鍾sir堂堂一模一樣, BB有學到出去攞野,同人cheers, 等....但真的次次一樣,好似工廠咁,仲要勁多人一班! 成三百幾蚊堂都唔補堂, 好差! Miss Sally就free D, 但我仔一歲半上就太簡單...
之後歲半去觀塘上musikitchen, 幾好, 有不同主題, 而家兩歲幾都上緊

回覆 tamko 的帖子

Thanks to share

回覆樓主:

新都城翠茵,勝在幼稚園setting, PN 老師教,主要net 教 +大約5分鐘普通話老師時間。無得補堂。同埋暑假無對外既班。

另外有去觀塘CPDA, 課程有系統,全中文。一期10堂可補堂兩次,同埋會盡量安排返miss 左個堂係第二班上返。

Groot Education

回覆樓主:

Greenville ok ar.
每堂都有net teacher

回覆樓主:

之前上過boxhill, 唔錯,唔知依家仲有無開

我都想知呀。grace garden 唔知好唔好呢? 同埋想問下net teacher 係咩意思架

我仔仔以前喺Grace Garden讀  playgroup,老師好有愛心, 以家見佢哋環境靚咗!