用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 如果甲一填Maryknoll,大約有幾多%機會中? ...
go

如果甲一填Maryknoll,大約有幾多%機會中?  

如題

jessiechuen 發表於 18-5-20 23:44
如題

你甲一幾多分先 ?

assado 發表於 18-5-21 05:33

你甲一幾多分先 ?

甲部,不是抽的嗎❓

應該自行才是計分

回覆樓主:

相信冇人答到。 冇人知今年有幾多人放呢間响甲一, 可能50個, 可能500個, 亦可能5000個, 50個同500個機率已經好唔同, 仲未計隨機號碼呢樣捉唔到摸唔到路嘅玩法!!

不過希望在人間, 真係識人甲一中左HY!!

Arabellahk    發表於 18-5-21 13:19
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

mykate 發表於 18-5-21 07:30

甲部,不是抽的嗎❓

係喎! 吾好意思搞錯。

gracelam 發表於 18-5-21 08:28
相信冇人答到。 冇人知今年有幾多人放呢間响甲一, 可能50個, 可能500個, 亦可能5000個, 50個同500個機率已 ...

知唔知道甲一有幾多個位抽?

jessiechuen 發表於 18-5-21 09:52
知唔知道甲一有幾多個位抽?

甲部係全部學位嘅5%用來抽, 通常得幾個位, 甲部抽中如同中左6合彩頭獎。
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

醒目開學勳章 王國長老

回覆樓主

今年maryknoll統一派位70個位,即7個甲部全港抽(記住係全港唔係只for誇網)
如果全港70個人抽,咪10%,700個人抽,咪1%......

Arabellahk    發表於 18-5-21 13:20

Charlotte_mom 發表於 18-5-21 10:48
今年maryknoll統一派位70個位,即7個甲部全港抽(記住係全港唔係只for誇網)
如果全港70個人抽,咪10%,700 ...

其實係咪一向都無公佈幾多人填甲一

醒目開學勳章 王國長老

jessiechuen 發表於 18-5-21 12:42
其實係咪一向都無公佈幾多人填甲一

通常少數高調鐘意接受訪問嘅學校至會公佈,瑪利諾唔多覺有

回覆樓主

楼主你算把la, 無謂有不切實際嘅幻想。

你填得mcs甲1,中嘅機會係非常之低,要預左差不多一定唔中,中的話係中六合彩。淨係net41填mcs乙1果幾百人都一定填mcs甲1,仲要加埋全港,肯定冇千人都唔爭得遠。只得7個位。

如果你仲左計右計,我只可以話你浪費時間。

果7-8個位實有人中,不過輪唔輪到你啫。

如果唔影響叩門策略,你又唔甘心,咪照放甲1,如果有影響,放甲1我覺得係倒緊你自己米。

flyda    發表於 18-5-24 08:52
Penipony    發表於 18-5-21 16:31

siden 發表於 18-5-21 13:40
楼主你算把la, 無謂有不切實際嘅幻想。

你填得mcs甲1,中嘅機會係非常之低,要預左差不多一定唔中,中的話 ...

(果7-8個位實有人中,不過輪唔輪到你啫。)
機會細都係有機會,唔明上黎問下人有咩問題,Siden 請你專重別人,留意自己用詞!

回覆樓主

我好尊重你

我邊忽唔尊重你?

我仲同你計埋條數,一片好心叫你唔好浪費時間計呢條數

仲提埋你要考慮叩門冇左條一叩門時可能有影響

依家我講錯啲乜?唔尊重你啲乜?我自問一隻字都冇講錯過,亦冇任何無禮之處。

早知就唔鬼回應:

係我唔夠溫柔勸說,傷咗你玻璃心,咁當我冇講過,請繼續用心鑚硏你mcs填甲1有幾多機會

你要鬧我隨便繼續鬧,我唔會浪費我寶貴時間再回應你

路過......我覺得樓上講嘢好正常 只是好正路的分析 完全冇唔尊重喎 再睇一次都唔覺有人身攻擊

真是好心著雷劈 我也覺得甲一的機會很低 有私校back up才搏得過 不喜勿插

siden    發表於 18-8-23 10:36

係買六合彩,不過又真係有機會中啊. 博下又無防, 想當年我都問點解唔博下.

甲一唔中, 去到乙一抽自己校網, 都有機會架

回覆 siden 的帖子

siden 發表於 18-5-21 15:35
我好尊重你

我邊忽唔尊重你?

放心!你邊勿都無唔尊重人!撐你!
當年甲一我放SMC, 都無計中的百分比,真係計黎都無用,當然亦中唔到!中咗乙一地區名校!老老實實,乙一都係搏。如果要計百分比,係希望計到中的,就唔會揀人人都係揀來搏的學校了!

PS 要中甲一SMC,同中MCS甲一,應該無乜分別

siden    發表於 18-5-21 17:23

siden 發表於 18-5-21 15:35
我好尊重你

我邊忽唔尊重你?

你又係,人地兩個字你就兩大段,好似我咁所有魚蹄一概b 咀ma
事實上網友上來問之前可能已有預設,答都是哂氣

我自己又咁睇, MCS 冇得叩門, D 人可能留番放D有機要叩既學校.
如果一心要叩門就唔會浪費甲一去MCS, 所以我估未必咁多人放甲一
不過講到尾都要睇下手頭上有咩OFFER, OFFER唔係咁好, 就唔好浪費呢個1

回覆樓主

我識唔少放甲一,因為本身有私校backup