用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 小一叩門信 portfolio
go

小一叩門信 portfolio [複製鏈接]

請問小一叩門信同portfolio係咪唔同?portfolio係交申請表時一同交埋還是面試才交?
   3    0    0    0

回覆樓主:

portfolio 同信係交表時一齊交,有學校會唔收而即俾番你。
乜都交哂先表誠意,我上年係咁做,扣10 間,9間有得in, 有3間offer

smallchristy 發表於 18-5-20 20:19
portfolio 同信係交表時一齊交,有學校會唔收而即俾番你。
乜都交哂先表誠意,我上年係咁做,扣10 間,9間 ...

如果叩門係咪要等學校有通知先叩得 定還是放左榜之後即刻可以將叩門信同埋portfolio 交去學校 ?

fanay 發表於 18-5-23 15:05
如果叩門係咪要等學校有通知先叩得 定還是放左榜之後即刻可以將叩門信同埋portfolio 交去學校 ?
...
好似是間間唔同, 好似北官咁而家已有表upload 在網比你download
你最好在下星期去哂所有打算叩既學校既website 睇下, 同打去問下

請問portfolio 洗唔洗特別釘裝定用釘書機普通釘埋一份就得?

rilakkuma123 發表於 18-5-24 12:09
請問portfolio 洗唔洗特別釘裝定用釘書機普通釘埋一份就得?

我只用釘書機釘埋,有學校交表時會check 要你減啲頁數。用釘書機就方便即埸加減頁數
‹ 上一主題|下一主題