用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 石鐘山 & 海官
樓主: Suet813
go

石鐘山 & 海官

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 18-5-21 18:15
當中有3%-5%係林大輝,另外仲有… 天機不能洩露太多
同我早幾年推算既 B1% 差唔多
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆 gracelam 的帖子

3x人升左去李城壁是指石小定指海官?

Dylanli2017 發表於 18-5-22 12:55
回覆 gracelam 的帖子

3x人升左去李城壁是指石小定指海官?

石鐘山
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

hkpapa852 發表於 18-5-21 18:15
當中有3%-5%係林大輝,另外仲有… 天機不能洩露太多

...勁 !

我識人在前年石山升中, 都睇唔到 ! 神秘到呢。。。。

上個學年轉了唔比校服食雪糕校長,唔知是否會開放D呢 ???

Fivedragon 發表於 18-5-21 09:26
如果以荃官中為目標, 一心認為官少會係有優勢, 可能會失望。
https://www.twgps.edu.hk/website/article/article_detail?channel_id=4539&article_id=31681
按資料, 有成近20%入荃官中

gracelam 發表於 18-5-21 18:22
咁機密都比你睇到, 我呢個地膽都收唔到風  !!厲害! 厲害  

我只8到有年派去李成璧有成3x人 ...
嘩...都好孤注一擲喎 ! 派3x 人, 可以組一班
荃基都是收了16人,
2校加埋都已經有一班半

gracelam 發表於 18-5-21 18:22
咁機密都比你睇到, 我呢個地膽都收唔到風  !!厲害! 厲害  

我只8到有年派去李成璧有成3x人 ...
過去幾年未計叩門都無雙位數入到李城璧喎?

反而聖芳濟近年都有1X個

估計石小有列入英中既學校, 除林大輝, 仲有基崇, 地利亞, 劉金龍, 完全等.....

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 18-5-23 10:24
過去幾年未計叩門都無雙位數入到李城璧喎?

反而聖芳濟近年都有1X個
咁即係約% 多少B1???

subb 發表於 18-5-23 12:17
咁即係約% 多少B1???
你當係標準比例吧!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 hkpapa852 的帖子

石小從未有人入過spcc, LS, 拔萃,恊恩之類。只能話是2線學校

Dylanli2017 發表於 18-5-23 14:40
回覆 hkpapa852 的帖子

石小從未有人入過spcc, LS, 拔萃,恊恩之類。只能話是2線學校 ...
To be fair, 過去幾年, 石小係有學生入過以下中學既:

HY, MSS, MCS, GH, YW, SPC, 兩間華仁, 林護, 不過數量唔多

SPCC同DXS就未見到有

subb 發表於 18-5-23 10:03
...勁 !

我識人在前年石山升中, 都睇唔到 ! 神秘到呢。。。。 ...

著校服唔比食雪糕, 咁嚴格既?